vfp_marius Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 salut in ideea de a face cunoscuta si posibilitatea de a folosi si alte materii lemnoase , si a nu mai defrisa padurile , pentru termoficare si nu numai am gasit o pagina in care scria exact asa salcia energetica , acum unii dintre noi sa nu creada ca acea salcie produce curent electric , dar poate sa dea indirect prin arderea ei , atasez pagina mai jos pentru mai multe detalii , sa nu uitam ca se poate folosi pentru gazeificare iar gazul produs se poate introduce intrun generator diesel. http://www.salciaenergetica.ro/index.html Link to comment
Guest Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 Intrati pe forumul lor sa vedeti ce tari sunt! Link to comment
Adierea Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 De-ce salcie si nu bambus ca creste mai repede Link to comment
vfp_marius Posted April 26, 2010 Author Share Posted April 26, 2010 De-ce salcie si nu bambus ca creste mai repede eu accept orice varianta de producerea masei lemnoase in cantitate mare pe perioada unui an deci recoltarea sa se faca anual , daca sunt si alte plante destul de productive te rog sa le enumeri si da si ceva adrese de referintza ,eu nu zic nu poate merge si bambusul dar ia in considerare temperatura si mediul in care traieste bambusul ,la noi in romanica iarna e minus 25 cel mult (vb de zona in care stau eu ) Link to comment
florinellll Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Si ce nu poti sa il cultivi in sere? Link to comment
vfp_marius Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 fratzica ai vazut padure in sere Si ce nu poti sa il cultivi in sere? Link to comment
vfp_marius Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 nu era vorba doar de rata cresterii ci de cantitatea obtzinuta la hectar in timp de un an de zile si de costurile de intretzinere si durata vetzii acelei plante De-ce salcie si nu bambus ca creste mai repede Link to comment
Guest corneldo Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 florinellleee totusi am studiat ceva vreme aceasta posibila afacere.Ca la orice comerciant, m-am intrebat : ba da cine-mi cumpara mie betele alea dupa ce bag cateva mii de euro in ele?Eh, si vin ei ( cei de pe site-ul acela) si spun: comanda acum ( mai avem doar vreo 230 de cataloage?!) pentru numai 70 ron si vei avea tot ce vrei sa stii ( cine vinde materie prima-rasaduri, masini de recoltat, etc si mai ales cine iti cumpara productia). Da' n-am vrut sa mai iau teapa ca la " afacerea cu struti" la care am comandat CD-ul si la sfarsit, dupa ce imi povesteau acelesi lucruri de pe site, dadeau doua nr. de telefon ale unor doi crescatori de struti, si faceau mentiunea ca daca acei oameni nu-mi vor da informatiile dorite , sa nu ma supar Link to comment
gcom61 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Eu folosesc salcie pt incalzire de cca 10-12 ani,salcie pe care am plantat-o pe un teren mai mlastinos.Desi initial a fost pt delimitarea perimetrului cca.70 m,acum am ajuns sa exploatez ~3-5mc la fiecare 2 ani .Puterea calorica nu cred ca este asa mare cumse spunein acel material . Link to comment
stefan_k Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Pe de o parte site-ul ala e genul de afacere "cumpara informatiile ca sa deschizi afacerea". Afacerea e vanzarea "informatiilor", evident.Pe de alta parte, intrebi cine iti cumpara "betele".Nu stiu care e situatia cu salciile astea, dar pot povesti putin despre brichetii de rumegus din lemne uzuale.In zona in care locuiesc mai sunt (inca) ceva paduri; peste munte, mai exact in Sighetul Marmatiei, exista cel putin o fabrica de mobila (ma refer la fabrica serioasa, care si produce ceva, nu doar cumpara pal si il vinde asamblat).Acum cativa ani, brichetii ("caramizi" de rumegus presat) de la fabrica erau ieftini bine de tot. Excelenti pentru incalzire, chiar isi in oras, daca stai la casa pot fi ideali; ardere curata, fara multe reziduuri, iar un "plin" de cateva milioane de lei vechi te tine toata iarna ba mai ai si peste vara pentru incalzit apa (evident, depinde si de marimea locuintei ... vorbeam de case, nu de "vile").De cativa ani incoace, pretul a tot crescut, ba a inceput sa devina dificila procurarea lor (prefera sa umple un camion intreg, tir-urile se indreapta in general spre italia).Cam asta ar fi povestea cu brichetii. Inca e mai rentabil sa ii folosesti la incalzire, in loc de gaz.Daca ar merge "chestia" asta cu salciile ... ar putea fi o idee de viitor. Link to comment
blazeu Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 E un exemplu cat se poate de clasic de piata: Initial, cei care prelucrau lemnul nu stiau cum sa scape de rumegus; unu' mai capos l-a presat si utilizat ca un combustibil. Unde la inceput te rugau sa le iei rumegusul, odata cu cresterea cererii, a crescut si pretul!Asta-i, suntem prea multi!Salcia creste destul de repede. Are nevoie insa de multa apa (zone mlastinoase), ceea ce are ca revers probleme de exploatare. Cred ca pe balta inghetata se poate taia si cara cel mai usor, insa ar fi preferabil sa putem rula un stoc de lemn (esenta salciei e printre cele mai "moi", si are continut mare de apa; pentru randament trebuie uscata cat mai bine, adica ideal ar fi sa stea cel putin un an!)In concluzie, e interesanta pentru cine are conditiile specifice! Link to comment
Adierea Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 (esenta salciei e printre cele mai "moi", si are continut mare de apa; pentru randament trebuie uscata cat mai bine, adica ideal ar fi sa stea cel putin un an!)In concluzie, e interesanta pentru cine are conditiile specifice!Slciea daca nu este cojita sau crapata macar in doua se usuca foarte greu ,mai repede scoate frunze decat sa se usuce . Link to comment
vfp_mihai Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 din cate am inteles eu , dupa recoltare materia lemnoasa se toaca marunt se usuca apoi se preseaza sub forma de brichete sau pellets.sarbatori fericite Link to comment
gcom61 Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 ...Salcia creste destul de repede. Are nevoie insa de multa apa (zone mlastinoase), ceea ce are ca revers probleme de exploatare...Aici pot confirma si eu.Parintii mei folosesc lemnul de salcie pt incalzire de ~15ani de cand au plantat salcie pe un teren aproape mlastinos ca si imprejmuire;lungimea totala a sirului de salcii plantate la ~1 m distanta este ~100-150m,si recolteaza la fiecare 2-3 ani cam 10-15 metri cubi masa lemnoasa.Sa nu intelegeti ca este taiata toata plantatia,ci prin rotatie cate o portiunede 3-5 m. Link to comment
hILIE Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Plantati salcam daca vreti lemne de foc, creste mai ceva ca fat frumos, arde si verde, face parte din categoria lemnelor de esenta tare, rezista foarte bine la umezeala (pt cine doreste sa-si faca pari la gard pe la tara), si cel mai important, nu este pretentios deloc. Link to comment
Recommended Posts