Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kenwood KFC-W300S - magnet prea mic (500gr), afecteaza rau?

Guest bassfreak

Recommended Posts

Guest bassfreak

Pretul difuzorului de bass de 12" Kenwood KFC-W300S (~ 40euro pret de distributie mi-a atras atentia).

Comparand insa parametrii T/S cu ale altor difuzoare, in special cu fratele sau mai mare (KFC-W3009 "typhoon shaped"), am gasit cateva diferente care atrag atentia, legate de magnet:

KFC-W300S

---------

Ferrite magnet: 500gr

Magnet diameter: 110mm

Voice coil inductance: 0.2 (/H)

KFC-W3009

---------

Strontium ferrite magnet: 1800gr

Magnet diameter: 145mm

Voice coil inductance: 1.62 (/H)

Parametrii T/S pot fi gasiti aici: http://www.kenwood.be/kenwood/kenpr...256F69005AEFF0#

Detalii despre difuzor aici:

http://www.kenwood.be/kenwood/kenpr...256F69005AEFF0#

Intrebarea mea este:

In ce fel afecteaza dimensiunea/calitatea/puterea magnetului parametrii difuzorului? Cum se vor simti acesti parametrii dpdv acustic? Ce se va observa la un test de auditie comparativ?

As dori sa folosesc 2 difuzoare de acest tip initial intr-o instalatie free-air in spatele banchetei, apoi daca nu voi fi multumit le voi face o incinta.

Alte intrebari pe care le-as avea (dar as dori in primul rand un raspuns la prima intrebare):

Modelul superior costa cu 25 euro mai mult, merita diferenta ?

Alte recomandari in aceeasi gama de pret?

Va Multumesc!

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mircea Bartic

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

magnetul nu este totul, vezi difuzoarele rusesti, care in ciuda magnetilor gigantici, nu au performante stralucite.raspunsul il poti primi doar prin simulari pe niste programe specializate (bass box , winISD, L.E.A.P.)

Guest bassfreak

ma interesa ce influente poate avea un magnet mult mai slab decat majoritatea difuzoarelor de 12" de pe piata (si diferenta de pret este destul de mare fata de ce este pe piata la dimensiunea aceasta)nu vi se pare ciudata inductanta bobinei? nu este prea mica?p.s. am incercat sa introduc parametrii in WinISD si imi da o eroare de consistenta a grupului de parametrii Qts,Qes,Qms..