mariobe Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 "ce pot face doua maini dibace" lucrez undeva intr-o hala imensa si asa vorbind cu cativa colegi am hotarat ca e prea liniste si ar fi mai interesant sa aducem un radio care sa mai strice din monotonia si linistea muncii cu o stire ,muzica ,galagie etc ;asa ca am adus un radio casetofon (vechile chinezarii ) care imediat pus in functiune a dovedit ca nu face fata nici pe departe macar coltului in care i-mi desfasor activitatea,si asa i-mi veni mie o idee si am facut doua goarne (piramide ) din carton ,am gasit un tub tot din carton in care am pus la un capat un difuzor iar celalat capat l-am inchis . Asa zisa boxa am orientat-o spre varful piramidei (dinspre baza) cu partea in care era fixata difuzorul si am fixat-o cu ceva banda astfel ca la urma a aratat cam cu goarnele alea de se folosesc pe stadioanele de fotbal sau se pun pe masinile care fac diverse reclamerezultatul: deja se aude pe o raza muuult la mai intinsa ,sincer am fost uimiti cat de tare se auzea galagia asta cu doar 2*0.50w sau max 2*1w cat ar fi putut scoate chinezaria noastra Intrebarea mea este :pt construirea goarnelor " profesionale " folosite in aplicatiile de mai sus ,se folosesc ceva formule asemanatoare construirii de incinte?(cred ca si megafoanele merg cam pe acelasi principiu) am pus mai jos o poza "lucrata " in paint (scuzati talentul) sa intelegeti ce am facut ,daca reusesc fac si o poza sa va fac sa radeti un pic ,am folosit carton,un cater si scoci de diferite culori Link to comment
mariobe Posted March 28, 2010 Author Share Posted March 28, 2010 ma asteptam sa spuna careva ca am facut o aberatie,macar ceva iconuri cu zambete,rog un moderator sa stearga topicul,sincer nu are rost sa ocupam loc in pagina cu glume;oricum ideea e practica pt "zgomotizarea "unei zone intinse cu watzi putini Link to comment
zal Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Ai obţinut o portavoce. :director: Link to comment
mariobe Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 interesanteu am vazut goarnele alea intr-un stadion de fotbal ,in ele era anuntat schimbari de jucatori , goluri sau in pauze era difuzata muzica,nu era ea cu prea multe joase dar se auzea de la mare distanta chiar si in zona stadionuluiu Link to comment
zal Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Prin anii 80, din lipsă de dotări mai serioase, pe stadionul 23 August s-au băgat nişte pîlnii din fibră de sticlă, vopsite gri-negru, ceva oribil, cu latura de circa 1m, la care era ataşat cîte un dif bulgăresc de 30W, alea de bandă largă la 30cm. Astea stăteau pe un cadru din fier beton mai subţire sudat, cred că de 8mm. Le mutau de colo colo cînd erau manifestaţii sau spectacole. Link to comment
DorinD Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 @mariobeTocmai ai realizat cateva avantaje ale folosirii principiului hornului. Unii iau foarte in serios acest principiu de incinta (si eu ma numar printre acestia) si chiar il considera cel mai potrivit pt. cuplarea traductorului la mediul de propagare. Ca sa-ti faci propriile proiecte horn cauta inatai si citeste mai multe despre principiul sau de functionare, este destul de greu de inteles dar nu imposibil. Iar pt. modelare si calcule exista un program de calitate si gratuit numit "Hornresp". Cauta-l si joaca-te cu el. Bafta multa! Link to comment
Recommended Posts