Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

smps 12v

djx700

Recommended Posts

Va rog frumos sa nu imi mai inchideti subiectul !!!!!

Ma ajuta si pe mine cineva sa fac un smps? :da as vrea schema tot detalii ....... nu am mai lucrat cu asa ceva pana acum , daca se poate as vrea sa folosesc piese din surse de pc sau tvuri daca sor potrivi bineintele...daca nu cumpar......

doresc sa alimentez montajul la 12 v si sa scot o tensiune dubla + - de preferat 20 25 v

Multumesc mult :)

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dr.L

3

• djx700

3

• misuraelectronic

1

• lucione_cip

1

sa citesc 73 de pagini :nebunrau: o sa ma doara ochii de no sa mai stiu cei cu mineera mai simplu daca ma ajuta cnv daca nu ma ajuta nimeni O LAS BALTA DE TREABA * lucione_cip am mai facut si alte montaje

Ai doua variante simple in topicul viewtopic.php?f=41&t=57580Si iti mai pun si eu una la fel de simpla care este de fapt un dublor de tensiune activ. Tensiunea de iesire nu este chiar dubla avand in vedere caderile de tensiune pe diferitele jonctiuni. La 12V intrare cred ca scoti cam +/-18-20V. Merge pana la vreo 2A cu radiator adecvat.

ai aici o schema buna pe care am facuto cea fara prefinali .

http://sound.westhost.com/project89.htm

la aceasta schema poti sai modifici traful , secundarul mai exact si satzi dea 220 vcc pentru alimentarea becurilor economice ,si mai totzi consumatorii cu surse in comutatzie , atentzie la diodele de redresare de dupa traf trebuiesc diode rapide.