Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa construiesc incinta pe trei cai?!!??!

godanlex

Recommended Posts

Am achizitionat de curand doua difuri de bass(desi dupa frecvente ma intreb daca nu sunt cumva bass-medii) :jytuiyu Dibeisi B1023 8ohmi 250W max si cu nishte parametrii aiurea.. si doua tweetere tot dibeisi 30W max(nu sunt piezo) si au horn lipit.. si ca sa fie prostia si mai mare am mai luat si doua filtre chinezesti fara specificatii habar nu am ce e cu ele stiu doar ca am dat pe ele 35ron unul si din spusele vanzatorului ca sunt pana in 100W. tzeapa nu asa :bataie si planuiesc sa achizitionez doua medii visaton 10cm.. care din cate arata pe site e cv de capul lor, dar tot nu cred ca au 80W reali.. :bataie .. Da si vreau sa imi fac din ele boxe :da dar apar cele 100000 de probleme, dat fiind ca pana nu mi le-am cumparat nu stiam ce e ala bass reflex sau cu ce se mananca o incinta nici nu stiam ce e aia :bataie cine ma poate ajuta cu orice sfaturi ii voi fi vesnic recunoscator.. :X:X:X

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• godanlex

9

• sergiu mihoc

7

• ahegyes

3

• rares01

1

Top Posters In This Topic

Am achizitionat de curand doua difuri de bass(desi dupa frecvente ma intreb daca nu sunt cumva bass-medii) :jytuiyu Dibeisi B1023 8ohmi 250W max si cu nishte parametrii aiurea.. si doua tweetere tot dibeisi 30W max(nu sunt piezo) si au horn lipit.. si ca sa fie prostia si mai mare am mai luat si doua filtre chinezesti fara specificatii habar nu am ce e cu ele stiu doar ca am dat pe ele 35ron unul si din spusele vanzatorului ca sunt pana in 100W. tzeapa nu asa :bataie si planuiesc sa achizitionez doua medii visaton 10cm.. care din cate arata pe site e cv de capul lor, dar tot nu cred ca au 80W reali.. :bataie .. Da si vreau sa imi fac din ele boxe :da dar apar cele 100000 de probleme, dat fiind ca pana nu mi le-am cumparat nu stiam ce e ala bass reflex sau cu ce se mananca o incinta nici nu stiam ce e aia :bataie cine ma poate ajuta cu orice sfaturi ii voi fi vesnic recunoscator.. :X:X:X

Dibeisi B1023 pare difuzor de bass, nu iai facut proba sa vezi cum suna??ca sa-ti faci boxa iti trebuie si un proiect.

nu merita sa investesti banii in boxe pe 3 cai tinand cont de difuzoarele pe care le aisi ti-ai ales tocmai cel mai greu proiect mai bine daca tot vrei fa ceva pe 2 cai e mai simplu cand o sa ajungi sa faci filtrele fiindca ce ai tu acum sigur nu se potrivesc la difuzoarele tale succes...sau cumpara ceva SH va suna mai bine si vor fi mai aratoase

Poi uite cum e.. vreau pe trei cai pt ca pe doua ar suna cam naspa.. am apucat sa probez un pic difurile de bas, sigur nu merge pe doua cai.. pt ca ii cam lipsesc mediile si tweeterele pe care le am sunt prea slabe ca sa faca cv.. deaceea mediile care vreau sa le iau cele visaton urca putin mai sus 13000Hz si sper sa iasa.. Da, nu se potrivesc filtrele, dar nush ce sa fac cu ele.. sa vedem.. si filtrele nu ma pricep deloc sa le fac.. :nas: Stiu ca nu merita investitia facuta.. dar acum faptul e consumat, bani sunt dati.. si trebuie sa fac ceva cu ele.. sa le fac cat de cat sa sune sa le pot da sa ma apuc de altele sau sa imi iau unele gata facute.. :dans: ... am inceput prost ca nu m-am interesat dar sper sa iasa cv pana la final..

Pana acuma am difuzoarele, un proiect cam ce s-ar potrivi pt boxe am.. dar nu e special pt ca cu ajutorul programelor nu poti face unu sa se potriveasca.. am cv aproximativ.. Incerc sa economisesc bani asa ca am facut rost de cablu de la un prtn ca sa nu mai dau banii si pe el.. 2x1mm cred ca e suficent, pal am cv de la niste dulapuri mai veci e de 2cm, suficent cred, singura problema e ca este cam greu...

este laminat palul dar am inteles ca la asemenea puteri si dimensiuni nu conteaza.. mai trebuie sa imi procur vatelina,aracet si mocheta, pe net e cam scumpa mocheta 25ron am gasit cv fain la un magazin din oras cu 13ron/m2 si protectiiile difuzoarelor, pt ca tabla gaurita e cam scumpa.. pt o suprafata de 70/44 costa 40ron. Coltarele si prizele le-am cumparat.. restul o sa mai vad pe parcurs..

Pana acuma am difuzoarele, un proiect cam ce s-ar potrivi pt boxe am.. dar nu e special pt ca cu ajutorul programelor nu poti face unu sa se potriveasca.. am cv aproximativ.. Incerc sa economisesc bani asa ca am facut rost de calu, de la un prtn casa nu mai dau banii si pe el.. 2x1mm cred ca e suficent, pal am cv de la niste dulapuri mai veci e de 2cm, suficent singura problema e ca este cam greu...

daca nu vrei sa cumperi alte difuzoare pana la urma ar merge si pe 3 cai, sau poti sa-ti facu sistem 2.1, ptr subwoofer folosesti alea 2 dibeisi, si ptr sateliti iti mai cumperi 2, depinde si ce amplificator ai.

poi nu am nici un amplificator.. acuma caut sa combin unul, sau sa fac rost de cv, pt ca de bani nu prea mai dispu.. Hmmm si u zici sa fac mai bine din basii wofere, adica un sg woofer, o cutie pt amandoi basii si din inalte +inca sa mai cumpar ceva sa fac sistem sau cum..?!??! :nas:

poi nu am nici un amplificator.. acuma caut sa combin unul, sau sa fac rost de cv, pt ca de bani nu prea mai dispu.. Hmmm si u zici sa fac mai bine din basii wofere, adica un sg woofer, o cutie pt amandoi basii si din inalte +inca sa mai cumpar ceva sa fac sistem sau cum..?!??! :nas:

exact, daca faci rost de un amplificator 2.1 iti faci un subwoofer (cauti pe net un proiect) si bagi in el amandoua difuzoarele, si dupa iti mai faci 2 sateliti (de medii + inalte). si ai sistem 2.1am vazut un video pe youtube cu dibeisi si suna foarte bine pe bass:http://www.youtube.com/watch?v=h8Xc2kZw8DEdaca le faci o cutie calumea si le bagi pe amandoua faci un sub de nota 10

Hmm nush ce sa zic, e buna si ideea asta.. dar pt asta ar insemna ca trebuie sa cumpar alte filtresi alte difuri pt sateliti.. Videoclipul il stiu.. :da dar din cate am apucat eo sa vad am vaz la el cv pe trei cai..

Hmm nush ce sa zic, e buna si ideea asta.. dar pt asta ar insemna ca trebuie sa cumpar alte filtresi alte difuri pt sateliti.. Videoclipul il stiu.. :da dar din cate am apucat eo sa vad am vaz la el cv pe trei cai..[/quote

ori ca faci 2.1 ori ca faci 3 cai tot trebuie sa-ti mai cumperi 2 difuri, daca iti faci subwoofer iti trebuie doar un filtru care costa vreo 30-40lei, asta daca amplificatoru nu are filtru de subwoofer activ , ca daca are nu-ti mai trebuie nici un filtru

am vazut un video pe youtube cu dibeisi si suna foarte bine pe bass:http://www.youtube.com/watch?v=h8Xc2kZw8DE

sunt curios cum ti-ai dat seama ca suna foarte bine din acel clip....

daca le faci o cutie calumea si le bagi pe amandoua faci un sub de nota 10

de nota 10 zici...Eu am mari dubii in privinta asta. in primul rand sunt niste difuzoare chinezesti de toata panarama. Apoi nu au nici un parametru. E drept, parametrii t\s se pot masura dar pentru asta e nevoie de una alta. Sansele sa iasa un sub mediocru sunt slabe, dar apoi un sub de nota 10.Legat de proiectul pe 3 cai.... Sansela sa iasa ceva bun sunt iarasi foarte mici. Daca nu primesti asistenta de la cineva care se pricepe.......adio....pa.... Am vazut ca vrei sa folosesti cabluri de 1mm. Foarte subtiri. E nevoie de cel putin 2.5mmm. Va functiona si cu alea de 1mm dar vei pierde din SPL-ul difuzoarelor care si asa este foarte slab.Imperecherea difuzoarelor dibeisi cu mediile visaton este aiurea. De ce nu ai luat de la inceput doar difuzoare Visaton??? Alea sunt bunicele....Filtrele, ce sa spun, o gresala fenomenala. Pentru fiecare proiect in parte se proiecteaza un filtru unic. Filtrul universal pe trei cai e cea mai mare porcarie......Sincer, nici nu stiu ce sfaturi sa-ti dau. Poate sa vinzi difuzoarele, sa mai aduni ceva bani, apoi sa cauti un proiect serios, sa te documentezi despre tot ce ai nevoie si apoi sa cumperi difuzoare si restul de materiale pentru a realiza o incinta DIY. Eu nu vreau sa te descurajez, ba chiar doresc sa incurajez fenomenul DIY, dar ca rezultatele sa fie conform asteptarilor e nevoie de un pic de transpiratie.....

am vazut un video pe youtube cu dibeisi si suna foarte bine pe bass:

http://www.youtube.com/watch?v=h8Xc2kZw8DE

sunt curios cum ti-ai dat seama ca suna foarte bine din acel clip....

daca le faci o cutie calumea si le bagi pe amandoua faci un sub de nota 10

de nota 10 zici...

Eu am mari dubii in privinta asta. in primul rand sunt niste difuzoare chinezesti de toata panarama. Apoi nu au nici un parametru. E drept, parametrii t\s se pot masura dar pentru asta e nevoie de una alta. Sansele sa iasa un sub mediocru sunt slabe, dar apoi un sub de nota 10.

Legat de proiectul pe 3 cai.... Sansela sa iasa ceva bun sunt iarasi foarte mici. Daca nu primesti asistenta de la cineva care se pricepe.......adio....pa.... Am vazut ca vrei sa folosesti cabluri de 1mm. Foarte subtiri. E nevoie de cel putin 2.5mmm. Va functiona si cu alea de 1mm dar vei pierde din SPL-ul difuzoarelor care si asa este foarte slab.

Imperecherea difuzoarelor dibeisi cu mediile visaton este aiurea. De ce nu ai luat de la inceput doar difuzoare Visaton??? Alea sunt bunicele....

Filtrele, ce sa spun, o gresala fenomenala. Pentru fiecare proiect in parte se proiecteaza un filtru unic. Filtrul universal pe trei cai e cea mai mare porcarie......

Sincer, nici nu stiu ce sfaturi sa-ti dau. Poate sa vinzi difuzoarele, sa mai aduni ceva bani, apoi sa cauti un proiect serios, sa te documentezi despre tot ce ai nevoie si apoi sa cumperi difuzoare si restul de materiale pentru a realiza o incinta DIY. Eu nu vreau sa te descurajez, ba chiar doresc sa incurajez fenomenul DIY, dar ca rezultatele sa fie conform asteptarilor e nevoie de un pic de transpiratie.....

cunosc pe cineva care are 2 difuri dinalea si mia spus ca suna fain pe bas, doar nu merge cu ele la sonorizari, oricum ptr casa is destul de bune, dar sa caute un proiect bun pt ele

si ar mai fi si varianta aia, sa vanda difuzoarele si sa-si cumpere ceva mai de calitate.