Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 2030 in punte

Guest aalex_i

Recommended Posts

Guest aalex_i

Salut, as vrea o schema pentru doua TDA 2030 in punte cu alimentare simpla (+ si masa), sau astea merg in punte numai cu alimentare bipolara??!

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

aplicatia in punte a acestui integrat se alimenteaza nu mai cu alimentare simetrica (+, gnd,-) da-mi adresa ta de mail ca sa-ti trimit datasheetul integratului ca sa intelegi mai bine. in datasheet ai shi desenul cablajului pt aplicatia in punte.

nu stiu sa postez poze.eu am datashetul integratului shi acolo la aplicatia in punte este doar alimentare diferentiala.dar avand in vedere ca acest integrat mere shi la sursa silmpla shi la sursa dubla ar putea ca shi in punte sa mearga la alimentare simpla.

Guest kameleon

ala din stinga nu are intrare de semnal. Nu ca n-ar merge.Amplificarea e cam mare, adeka o sa fisiie nitzel

Guest kameleon

Perfect! Daca o mai o "gidili" putzin va fi si mai buna.De ex: daca scazi amplificarea, creshte raspunsul in f. Scade si zgomotul....

Guest aalex_i

sorteh, eu totusi as vrea schema cu alimentare simpla daca poti si vrei posteaza schema modificata aici.Mersi

• 1 month later...
Guest danielflorea1985

Imi poate trimite si mie cineva varianta finala a acestui montaj....pls. eventual si un circuit imprimat...multumesc

daca ai deja facute doua ampuri cu tda alimentate pe sursa simpla (+,0), se poate face o modificare f. simpla pentru a putea fi legate in punte.

toate treaba e sa bagi semnalu audio inversat intr-unu din ele.

nu-ti trebe decat o rezistenta de 100k shi una de 100ohmi. iei iesirea de la un amp (dupa condensator) shi o duci prin rezistenta de 100k la pinu 2 al ic-ului celalalt. apoi tragi intrarea celuilalt la masa prin rezistenta de 100ohmi pentru a nu 'lua' zgomot. shi asta'i toata treaba.

daca nu te'ai lamurit uite aici:

Posted Image :mrgreen:

da, asa se face uzual, si asa este sugerat si in cataloage.tutusi solutia prezinta dezavantajul major ca toate distorsiunile de la iesirea amplificatorului 1 - de unde se culege semnalul, vor fi inca o data amplificate de amplificatorul 2 -celui caruia i se aplica semnalul.o rezolvare eleganta este utilizarea cate unui operational (pus ca repetor) in fata ambelor integrate si aplicat semnalul pe intrarea + la unui si - la celalalt.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines