Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 2030 in punte

Guest aalex_i

Recommended Posts

Guest aalex_i

Salut, as vrea o schema pentru doua TDA 2030 in punte cu alimentare simpla (+ si masa), sau astea merg in punte numai cu alimentare bipolara??!

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dj_Dog

3

• bolek

2

• niq_ro

1

• cirip

1

aplicatia in punte a acestui integrat se alimenteaza nu mai cu alimentare simetrica (+, gnd,-) da-mi adresa ta de mail ca sa-ti trimit datasheetul integratului ca sa intelegi mai bine. in datasheet ai shi desenul cablajului pt aplicatia in punte.

Salut,Eu nu cred ca e musai alimentare simetrica (+, 0, -) ptr a face un amplif in punte. Poti sa postezi schema ca s-o dezbatem un pic cu colectivul? :)Cirip

nu stiu sa postez poze.eu am datashetul integratului shi acolo la aplicatia in punte este doar alimentare diferentiala.dar avand in vedere ca acest integrat mere shi la sursa silmpla shi la sursa dubla ar putea ca shi in punte sa mearga la alimentare simpla.

daca ii faci punctul virtual de masa al intrarilor neinversoare cu un divizor rezistiv (doua rez egale inseriate ) , merge foarte bine fara masa .

Guest kameleon

Perfect! Daca o mai o "gidili" putzin va fi si mai buna.De ex: daca scazi amplificarea, creshte raspunsul in f. Scade si zgomotul....

• 1 month later...

daca ai deja facute doua ampuri cu tda alimentate pe sursa simpla (+,0), se poate face o modificare f. simpla pentru a putea fi legate in punte.

toate treaba e sa bagi semnalu audio inversat intr-unu din ele.

nu-ti trebe decat o rezistenta de 100k shi una de 100ohmi. iei iesirea de la un amp (dupa condensator) shi o duci prin rezistenta de 100k la pinu 2 al ic-ului celalalt. apoi tragi intrarea celuilalt la masa prin rezistenta de 100ohmi pentru a nu 'lua' zgomot. shi asta'i toata treaba.

daca nu te'ai lamurit uite aici:

Posted Image :mrgreen:

da, asa se face uzual, si asa este sugerat si in cataloage.tutusi solutia prezinta dezavantajul major ca toate distorsiunile de la iesirea amplificatorului 1 - de unde se culege semnalul, vor fi inca o data amplificate de amplificatorul 2 -celui caruia i se aplica semnalul.o rezolvare eleganta este utilizarea cate unui operational (pus ca repetor) in fata ambelor integrate si aplicat semnalul pe intrarea + la unui si - la celalalt.