Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Service menu pentru tv Sharp

Guest whistler

Recommended Posts

Guest whistler

S-ar putea sa nu caut unde trebuie...

Dar, sa incep cu... inceputul... Bine v-am gasit!

Repar aparatura audio-video, calculatoare, microunde, in Canada BC, mai precis la Whistler TV Service...

De citeva zile ma chinuie un televizor sharp CJ25S18 (nu cred ca exista asa ceva in Europa) Simptom : dimensiune verticala si orizontala putin marita (cam 8 mm pe fiecare latura...) Am testat sursa, deflectia verticala si orizontala, am masurat B+, si condensatoarele electrolitice din linii si cadre, dar totu-i ok... Mentionez ca imaginea este clara, nedistorsionata...

Din nefericire nu stiu sa intru in meniul de programare a eprom-ului... iar unele televizoare sharp au o functie zoom care poate fi utilizata numai in service menu... Si chiar daca nu ar avea aceasta functie, se pot modifica parametrii care dau centrarea si dimesiunea imaginii...

Poate imi poate spune cineva cum se intra in service menu, pentru orice televizor sharp...

S-auzim de bine!

http://www.iatcu.bravehost.com

PS voi reveni cred pe amplificatoare cu lampi pentru a va prezenta doua "bijuterii" pe care le-am reparat recent... din grupa peste 25 000 usd bucata... care au ajut scurt pe iesire... Va dati seama cam ce-am gasit in interior... E incredibil insa cum suna o astfel de jucarie...

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tavi

2

Top Posters In This Topic

Guest Montana

1. While pressing volume up and channel up buttons on set at same time plug unit in.2. To exit service mode press power button

corect, asa se intra la majoritatea tv sharp , apasand 2 butoane de pe el simultan cu pronirea de la intrerupator, in acest caz se apasa vol + si pr+

• 3 weeks later...
Guest whistler

Multumesc pentru indicatii...Din pacate, ceea ce mi-ati spus voi am incercat...Am schimbat si eprom-ul dar tot nu am putut intra in service menu ...Problema s-a rezolvat dupa ce am schimbat si microprocesorul... Oricum, a fost un defect interesant...