Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hyundai 20C2M14-tx


Recommended Posts

Va salut.Tvc are sasiu Beko G80.190-03 echipat cu:sursa TDA16846(ic901)+Mosfet P3NB60FP(t901),Chopper 059013EL2-BWK2802(t901),procesor SDA 5535 A051(ic401)memo 24co4Nsmd,jungle STV 2249(ic101),cadre TDA8174AW(ic501),sunetTDA2822(ic301),trafo linii cod 11421816B/058013-EL6.Dupa ce are sasiul smd-neinitiatul vrind sa vada de unde vin artistii,a reusit sa fisureze sasiul.Am cusut cu atentie traseele,verificat tens sursa>st-by pornit toate tens recupearate traf linii normale,sunet,imagine ,comezi panou+telec,dar surpriza lipsa OSDCred ca unul din semnalele de sincronizare H-V sint lipsa si in special cel de V fiindca pe imaginea de pe progr recept,apar linii subtiri pe tot ecranul identice cu cele ale Ug2 cu screanul marit confirmati-mi subpozitia sau o ideie.Bine venita ar fi schema pdf Adobe Reader(03 ) nu o am arhivata seamana cu 12.6 dar are alta jungle.Cu mult respect ,o seara buna la toti.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Va multumesc dnilor sandeel<>florincccc,dar acest tv este echipat cu jungle STV 2249C(ic101) si trafo linii ident.(tr552).Sasiul il am in fata si pe el scrie:Beko elektronik G80.190-03.Este mai incomod sa lucrezi cu 2 scheme proces pe una junge pe alta si mai ales pe un sasiu SMD,o sa cam vorbesc singur.sper sa ma descurc.O seara cit mai linistita va doresc.

Link to comment
Share on other sites

Rezultatul subiectului:lipsa OSD.cursa inv pe cadre pe imagine dar dungile negre>tr402 smd lipsa dupa placa din cauza fisurii mecanice produse prin ruperea sasiului,deci lipsa H sincro din trafo linii r565 traseul C410,tr402 si pin 19 procesor sda 5552.Dupa cum au memtionat si colegii STV2249C este direct echiv.cu>Stv 2246-2248 din grupa STV 224xx iar procesurul SDA 5535 echiv cu SDA 5552.Am montat un tr.BC npn 368 artizanal in locul smd-ului si OSD normal.Multe multumiri colegilor care m-au ajutat ,cu experienta si profesionism si celor care au urmarit subiectul sa isi completeze cunostiintele.Toate cele bune,cu respect.Acest topic poate fi inchis

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

salutare ! am un sasiu asemanator G70.190-09 cu stv2249C , problema este ca nu pot obtine o imagine buna, reglez G2 si obtin o imagine :cand intunecata ,cand prea alba si cu dungi subtiri, cand prind o pozitie mai buna merge putin dupa care face iar aceeasi problema, am crezut ca e din reglabilul G2 , asa ca am gasit un sasiu asemanator si am imprumutat traful , dar se pare ca e aceeasi poveste, cu ceva nuante de culori schimbate, as dorii putin ajutor ! am citit ce sa discutat aici dar nu ma ajutat suficient ! multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Buna seara stimati colegi. Am primit si eu la reparat un televizor Hyundai cu defectul " lipsa sunet ". Practic in difuzoare se aude doar zgomotul amplificatorului audio. Deci nu are sonor nici pe TV, nici pe AV. In prima faza, s-ar parea sa fie un defect de gradinita, dar in realitate, nu. Mai jos vin cu descrierea sasiului:

 

-model: 21C2T34 - SX

-sasiu: G80.190-02 ( 12.8 )

-procesor: SDA5535A051

-memorie: 24C04

-jungle: STV2249C

-final sunet: TDA2822

-cadre: TDA8174

 

Specific: etajul final si circuitul muting sunt OK. 

 

Proceduri:

-verificat etaj final sunet si circuit muting

-anulat circuit muting

-masurat tensiuni pe circuit jungle ( toate tensiunile sunt OK )

-incarcat memorie cu binuri ( am testat vreo 5 binuri )

-am luat la masuratoare tot ce este componenta de la iesirea SCL si SDA a procesorului care comunica cu STV-ul

-verificat la sange circuitul de iesire din jungle pana la intrarea in etajul final

-butonat meniu service

-inlocuit STV 2249C

 

Deci intr-un cuvant, se observa ca semnalul audio este blocat la iesirea din jungle. 

Observatii: daca actionez din meniu cu acord fin, cand imaginea incepe sa dispara, apare acel fasait specific. Cand imaginea este OK, dispare si acel fasait. As avea impresia ca jungla sta intr-un fel de muting, sau cum Doamne iarta-ma sa ma exprim. Repet, nici pe euroscart nu am sonor. Cand actionez vol + si vol -, nici o schimbare. Este in meniul service o optiune si anume: intercarier. Cand schimb acea optiune, apare acel fasait doar cand dau volumul la maxim, dar sonor, nici poveste.

Apropo, am mai gasit pe forum in linkul care am sa-l postez, un utilizator care a avut si el un caz similar ( inclusiv cu treaba cu 105 ohmi in pinul 55 a integratului STV2249C ). Oare sa inlocuiesc STV-ul care este cu terminatie C si sa-i pun unul cu terminatie H? Eu cand l-am inlocuit, am pus tot un STV cu terminatie C. Uitati aici linkul: http://www.elforum.info/topic/56602-probleme-deosebite-intilnite-in-depanari/page-6

 

Eu unul, am cam ajuns la capatul meseriei. Joi si vineri am lucrat la el si inca nu i-am dat de capat. Clientul a spus ca acest TV s-ar putea sa fi fost " electrocutat " de un fulger ( nu stie sigur ). Niste idei si pareri sunt binevenite.

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

asta era defect tipic la daewoo in primii lor ani de aparitie. La cel mai mic "fulger" se "electrocuta" si trebuia schimbata "jungla" . Se intelege din postare ca ai inlocuit deja stv-ul cu unul identic.

TV-ul este Hyundai ( sasiu de Beko 12.8 ). Am inlocuit STV-ul cu altul tot cu terminatie C si defectul se incapataneaza. Am sa incerc sa-i pun un STV cu terminatie H exact cum a procedat colegul nostru din topicul caruia am pus linkul mai sus. Nu inteleg logica, doar originalul a fost tot cu terminatie C. Incep sa cred in OZN-uri de acum. Chiar nu inteleg care este fenomenul. :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines