manely Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Salutare!La acest tv am deflexia prajita si nu stiu ce impedanta ar trebuii sa aiba.Am gasit prin ale mele o deflexie care pe linii are 2,3ohmi si pe cadre are 14ohmi, merge pusa aceasta deflexie?Schema acestui sasiu ar fi bine venita.Multumesc frumos!O zi buna!Astept!!! Link to comment
tv1 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Ai schema ;esti depanator ,deduci singur. defect daewoo DMQ2066/chassis CP330 link Link to comment
manely Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 Doresc sa intru in menu service ca sa reglez geometria.Cum se intra in menu service la acest sasiu?? Link to comment
tv1 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Doresc sa intru in menu service ca sa reglez geometria.Cum se intra in menu service la acest sasiu??Cu surubelnita. Meserie,meserie ... :smt044 :smt044 Link to comment
manely Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 Vad ca sunt luat la misto.Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine spunandu-mi cum se intra in menu service.Multumesc frumos!!! Link to comment
tv1 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Apuca-te de alte montaje,baiete ca la 16 ani ai tai n-ai sanse sa devii depanator profesionist.In ceea ce priveste raspunsul meu ,nu te-am luat la misto,te-ai luat singur si daca mergi asa in continuare risti sa ajungi clown-ul rubricii de depanare.E un adevar nu ironie.Exact cum am precizat mai sus se intra in meniu service cu surubelnita.Adica:vrei sa reglezi dimensiune ori centrare pe verticala ,bagi surubelnita in semireglabilii din baleiaj vertical. ( VR302 si VR318 ) P.S:Data viitoare sa postezi la incepatori. Link to comment
tehtronics Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 TV1 ti-a dat un sfat profesionist: acest sasiu nu are "meniu de service" Link to comment
manely Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 Dupa ce am montat defelxie noua, partea de jos era cu 5 cm ridicata si din reglaje nu se putea aduce la normal, am inlocuit doi condensatori si verticalul s-a rezolvat este ok.Imaginea pe orizontala o am marita. Ce ar trebui facut?Precizez ca bobina este identica cu cea arsa, aceleasi impedante. Link to comment
dan-a2 Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 cred ca ai schimbat cond. din pinul 4 trafo linii!tensiunile sursei sunt conform schemei si diagonalei t.k. ?? Link to comment
manely Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 Condensatorul din pinul 4 al trafoo linii l-am schimbat, am pus 47uF...tensiunile sunt ok...Condensatorul de intoarcere linii l-am pus mai mic(in loc de 470nF am ous 360nF) si de geaba. Link to comment
dan-a2 Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 ,,jongleaza'' un pic si cu cond . de recuperare!! Link to comment
ROBEERT Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 Condensatorul din pinul 4 al trafoo linii l-am schimbat, am pus 47uF...tensiunile sunt ok...Condensatorul de intoarcere linii l-am pus mai mic(in loc de 470nF am ous 360nF) si de geaba." Sufletul lu' Avram Iancu ". Acel cond din pinul 4 al trafului de linii este de 22mf / 160 volti, nu de 47 cum spui tu.Si altceva: cam miroase a sursa cu tensiuni anapoda daca spui ca dimensiunile H si V sunt modificate. Link to comment
manely Posted March 19, 2010 Author Share Posted March 19, 2010 Am rezolvat.Am infasurat niste spire pe un miez de ferita si am inseriat cu bobina de deflexie pe linii, acum imaginea este ok.Tensiuni aiurite nu sunt, toate tensiunile sunt in regula. Va multumesc frumos!!! Link to comment
Guest comfel Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 ce cod avea deflexia ta sau (imped h-v)..am si eu un tv de acest tip cu deflexia arsa ... ??????????????????????? Link to comment
manely Posted March 19, 2010 Author Share Posted March 19, 2010 codul deflexiei originale este M1423 iar cel nou este M1422 si impedantele lor se potrivesc intre ele: 14ohmi verticala si 3,5ohmi orizontala Link to comment
Recommended Posts