Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfon duplex

Recommended Posts

As dori sa stiu daca pot construi un interfon duplex folosind un singur c.i. integrat amplificator stereo, care sa aiba cate un microfon pe fiecare intrare:Microfon pe In Left +Dif pe Out LeftMicrofon pe IN right+ Dif pe out Right.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Palade Vlad

3

• pid

2

• niq_ro

1

• EPSICOM

1

teoretic da....... practic nu prea credmotiv.....daca ai un amplificator stereo va trebui sa pui pe intrare un microfon cu firul lung pana la celalat post si avand in vedere locatia (iasi) ai sa auzi doar radio iasi in loc de ce spune cel cu microfon la distantaal doilea inconvenient este semnalul foarte mic dat de microfon.... care se pierde pe un cablu lung.....ideea e ca te complici.... mai bine folosesti 2 amplificatoare mono (sau 2 amp. stereo puse in punte) cu microfonul langa el.... iesi mult mai ieftin decat daca cumperi cablu ecranat pentru microfon de lungime mare... apropo.... nu cred ca ai postat unde trebe.....

Dar nu cuplez microfonul direct la amplificator, ci il cuplez intai la un preamplificator.

si cu preamplificator....... tot iti trebuie cablu ecranat intre posturi ..... adika costuri mari.....

Niq a scris:da' de ce nu folosesti tu 2 integrate ieftine?

Pentru ca mi se pare mai simplu cu un ci stereo, dar o sa incers sa constriuesc ceva dupa scema data de tine. Mersi mult.

• 1 month later...
  • 5 weeks later...

Eu as folosi un cablu telefonic, care are 4 fire si care nu e prea scump. Pe unu' masa, pe altul alimentare. La capetele cablului, cate un microfon cu amplificator. Astfel, nu te mai chinui cu duplex, pe acelasi fir. Abia mai reduci din interferente, oricum, daca apropii microfoanele de difuzoare, ai microfonie.Cred ca nu mai este nevoie de desen.