Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LC - Meter


Recommended Posts

Va salut cu respect.Am facut de curand acest dispozitiv care binenteles nu functioneaza. Intrebarea si rugamintea mea ar fi daca a mai incercat cineva aceasta schema si daca functioneaza? [attachment=2]lc-meter1_2.jpg[/attachment][attachment=1]lc-meter1_thumb.jpg

http://avrprojects.info/avr-projects/ Capacitance and Inductance meter using Atmega8 Aceasta este adresa la care poate fi gasita schema

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Ia-m dat de cap. Era de la contrast am pus un semireg de 10k.Acum vine partea grea am masurat niste conzi bobine total eronat.La conzi electrolitici nu arata nimic ( 0 )Ma gandesc ca-i din cauza inductantei de 82uH pe care nu o am si am pus una de 100uH din care am scos 10 spire.Stie cineva unde pot gasi? sau macar un aparat cu care sa pot masura?Tensiunea pe pinul 5 am reglat la 0.63V cat da pe schema

Link to comment
Share on other sites

eu doar pe gama" >500 " lucrez cu condesatori.Si am calibrat in felul urmator am conectat un condesator neelectrolicic de 1uF si am reglat din semireglabil (de 5K ) usor pina am avut afisat valoarea de " 1uF " pe display si in rest am masurat bine.Este singurul reglaj.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Cum procedez sa setez pentru quart extern ,eu am compilat programul,si am programat fara sa umblu la fusebiti.M-am uitat acolo unde sunt trecute oscilatoarele intern ,extern dar am vazut caci sunt mai multe functi acolo. Este un risc daca umblu doar acolo?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vasile Eugen cred ca la mijloc e o neintelegere.

Tu ai facut LCmeterul din acest link: http://avrprojects.info/avr-projects/ca ... g-atmega8/ si nu-ti functioneaza pe partea de inductante. Asa este? Apoi ai spus ca ai complilat softul si nu ti-a dat ca rezultat si fisiere .eep ca cele pe care le-am expus eu la mine pe site. Asa e? Pai nici nu vei avea fisiere asemanatoare cu ale mele deoarece softurile si schemele sunt diferite. NU SUNT ACELEASI! Nici nu are cum sa-ti dea aceleasi rezultate. Singura asemanare este ca ambele sunt facute cu ATMEGA8! Acuma nici nu-mi dau seama ce schema ai facut tu acolo. Daca ai incercat sa faci schema mea prezentata pe site, nu trebuie nici sa compilezi nici un soft deoarece eu am publicat direct fisierul HEX care trebuie introdus in mcu si deasemenea si fisierul EEP care trebuie introdus in memoria de date a mcu. Asta e tot si nimic altceva. Nu inteleg de ce nu este clar?!

Toate bune si mai vorbim,73!

Link to comment
Share on other sites

da acesta l-am facut

http://avrprojects.info/avr-projects/ca ... ance-meter

am tot studiat si reprogramat in mai multe rinduri integratul,am mai avut inca un atmega 8 in plus am incercat si cu acela dar la acelasi rezultat am ajuns,capacitametrul pe electrolitici este OK dar pe condesatori sub 100nF nu imi functioneaza,si inductantele deloc. De programat doar cu Bascom am facut.Sa fie cumva setarea quartului necorespunzatoare?

Link to comment
Share on other sites

Nu quartzul e de vina. Daca merge pe scala de capacitati atunci quartzul isi face datoria. Cred ca acolo ai ceva probleme la interconexiunile dintre cele doua comparatoare si mcu, prin intermediul releelor de comutare. Iti sugerez sa verifici inca odata amanuntit, tot montajul .

Link to comment
Share on other sites

Am si eu o intrebareprincipiul la inductance meter este urmatorul ?un generator de impulsuri ( square ) care foloseste inductor extern ( cel de masurat ) si valorile componentelor din generator stiute, pentru a putea fii calculat inductorul.mcu-ul da impuls de pornire la generator, si porneste un timer intern care se opreste in momentul in care primeste un semnal din generatorul de impulsuri ( edge ), mai departe frecventa mcu-ului/(valorea timerului * prescaler ) = Fmai departe formula de calcul a inductorului bazata in functie de schema generatorului de impulsuri.( oprit timer, oprit generator, afisat valoare, reluare operatii )inca o intrebare generica, daca mcu-ul se pune in modul sleep cu timerele pornite, atuncea cand vine un interrupt, el unde sare in instructiuni, de la inceput ( main() ) sau se poate pune sa sara la un anumit loc ( alta functie de ex ) ?sau are una predefinita ( void timer_overflow(),void int0(), void int1(), e doar un exemplu, sigur nu e asa )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines