Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Manipulator PIC16F84

Gabriel_S

Recommended Posts

Va salut, sunt oarecum incepator in domeniul microprocesoarelor de aceea as dori daca se poate sa-mi dati un sfat.

Doresc sa realizez un manipulator electronic cu PIC16F84, schema este aceasta:

Posted Image

iar despre acest montaj se vorbeste aici:

http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=2

Insa am o intrebare: Manipulatorul functioneaza si fara a fi programat? daca raspunsul este nu, atunci cum se poate programa?

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gabriel_S

3

• puiu

2

• Spitfire

1

• elcomar

1

Top Posters In This Topic

Notă: Este cât se poate de clar faptul că elementul de interes în cazul acestui echipament nu constă în schema electrică. Aceasta este de o simplitate care nu are rost să o punem în discuţie. Remarcabil este însă suportul software care este înglobat şi care permite o multitudine de funcţii, implicit utilizări pentru orice radioamator pasionat de CW.

Microcontroller-ul acela nu va face nimic(va consuma doar curent), daca nu-l programati cu soft-ul aferent.

1.Pentru yo9igs: acolo este softul pentru programator; lui ii trebuie softul care este introdus in acel microcontroler si care se pare ca se gaseste pe situl lui Microchip (inca nu am verificat acest lucru)

de unde esti ? iti pot programa eu pic-ul daca ai softul (am programator la scoala)eu sunt din Craiova dar daca esti din alta parte poate gasim o varianta si ti-l trimit gata prin posta