Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pictstart plus PROBLEME

Guest cosmin800

Recommended Posts

Guest cosmin800

cum fac sa bag un hex intr-un pic deoarece mplabul ala de tot kktul vre sa ii fac proiect ... si nu am cum pentru ca sursa e in ccs c, are cineva vreo idee ????

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristiano

2

• sofian

1

Top Posters In This Topic

1.

[...] mplabul ala de tot kktul [...]

2.

[...] cu ce dracu programator programez un 16f877 versiunea smd de 40 de pini? [...]

Chill out dude, inainte de toate, in electronica trebuie un pic de rabdare si sa RTFM.1. Deschizi MPLAB, selectezi programatorul (Picstart), apoi din meniu alegi File->Import si alegi hex-ul pe care vrei sa il scrii.2. Orice programator (JDM, AN589, etc) ar trebui sa mearga, capsula nu conteaza. Trebuie sa conectezi urmatorii pini (cu vreun adaptor, ori direct in soclul programatorului): Vdd, Vss, MCLR, PGD so PGC. Ca sfat de uz general, cand folosesti componente SMD, e bine sa ai intotdeauna pregatit pe placa aplicatiei un conector cu 5 pini (conectati cu cei 5 pini mentionati mai sus de la microcontroller) pentru programare in-circuit.
Guest cosmin800

thx asa e, am reusit sa programez un 16f84 asa de test si adevarat a mers. Tinta principala este un 16f877 smd cu 44 de pini ...acuma e acum....sa speram ca merge...mai am niste probleme legate de timingul i2c ... folosesc ccs c si functiile predefintite i2c nu vor sa mearga neam (asta cel putin sub isis), am luat niste functii de pe net care lucreaza direct pe porturi si merg brici (sau aproape), am incercat sa scriu toata memoria (un 24lc256) in simulator si a mers in proportie de 95%, din cand imi mai uita sa bage cate o pagina asa ....sa curat putin codul ca sa inteleaga si altii ceva si o sa il postez poate imi dati vreo idee cu scaprile alea ...btw astea wraningurile de la memoria i2c atunci cand incerc sa scriu in toata memoria in chunkuri de 64 bytes, deci merge ... dar se impiedica de 8 ori dupa cum vedeti si voi.momentan ma chinui sa lipesc firele la 877 ala, postez si codul cat de curandBafta.160.799999u [sTOPPED ]: *WARNING* Stop setup time violated. Clock positive edge was at 160.799999u, setup time is 0, minumum is 600.n).5.86109641 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.18.62511641 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.19.86040441 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.21.40445241 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.24.28675641 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.24.69853241 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.29.02188841 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.31.49236841 [sTOPPED ]: *WARNING* Stop detected part way through receiving data byte. Write operation aborted.