Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bazait din cd player


Guest Gogo

Recommended Posts

Buna, Am un mp3 player Roadstar care imi baga pe line out si sunetul de la motorul de la cd. Se poate face ceva ca ii destul de inervant. Pe radio nu se aude nici o distorsiune si am scos si cablul care duce la statie si iar nu s-a auzit nimica. Intrebare mea este se poate face ceva? sa scab de zgomotul ala inervant! Va Multumesc.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ii in garantie dar cred ca nu-ii fac nimica daca il duc la garantie, cred ca ram fara el cateva saptamani asa ca o sa incerc ca ii destul de inervant la volum mic. Si inca o intrebare pot pune orice valoare intre cele zise sau cu cat mai mult cu ata mai bine? adica pun unu de 0.33 si de 470 sau mai bine unu de 0.47 si 470?Multumesc.

Link to comment

Man nu pune nici un condensator pe motorul de la cd!Cd-ul are cel putin 2 motoare.Tu ai acolo o bucla de masa.Pe functionare normala pe iesirea de difuzoare a lui scoate zgomotul ala?Daca da nu ai ce sa ii faci fiindca e facut el prost.Daca nu scoate biziit pe iesirea de difuri inseamna ca ai bucla de masa facuta impreuna cu amplificatorul pe care il folosesti pe linia lui de iesire.Incearca sa legi direct pe baterie si + si - si cd-ull si amplificatorul(acesta trebuie legat cu cablu cit mai gros daca e de putere mai mare).Si apoi sa folosesti un cablu de semnal cit mai calitativ(nu folosi gunoaie care se gasesc prin piata la 20-30.000).Bafta!

Link to comment

Pai sa lamuresc cablu audio ii bun (cand il scot din cas ii liniste totala in masin! ) bucla de masa iar nu cred ca ii ca ar bazai si pe radio dar pe el nu se aude ! Si zgomotul produs ii creat de motorul care misca lentila pt a citi cd!!(cel putin asa se aude ca bazaitul nu-i continu se aude odata si scur cand se misca motorul pt a citi cd) deci nu cred ca-i bucla, cea mai mare sansa ii sa fie facut prost si sper sa fie vreo solutie :cry:

Link to comment

Asa cum a spus si overdrive, nu are rost sa umbli la motorase.De regula, sunt doua motorase la cele auto: cititor laser si eject.Cel de "eject" nu are nici o treaba cu acel bazait; el scoate si baga cd-ul.Motorasul de la capul de citire e problema.

Daca stii ce serie e casul auto, cauta-i schema si uita-te la elementele de filtrare.Poti gasi aici:

http://fileshare.eshop.bg/browse.php?id=5

 

Asa cum a spus si niq_ro, lipsesc elementele de filtrare de la sectiunea controler-ului motorasului... (din experienta mea - tipic Roadstar).Dupa ce consulti schema, uita-te pe placa de unde lipsesc piesele(desi nu recomand vre-o actiune asupra lui).

 

Sfatul meu ar fi acesta: vinde-l si cumpara-ti altul... un panasonic, de exemplu: CQ-C3300N care ar fi cel mai apropiat ca pret.Calitatea nici nu o poti compara.

Link to comment
  • 3 months later...

Eu patesc aceeasi chestie. Intai am avut un amplif mai ieftin si un CD Player portabil conectat la el.Acum am un radio-cas conectat la un amplificator iar prin adaptorul de caseta conectez CD Playerul.Casetofonul in sine nu scoate zgomot, amplificatorul in schimb da. Chiar daca nu e conectat nimic la intrare si la iesire, amplificatorul tot scoate zgomot (alternator, motor parbriz, semnalizare, alimentator cd-player daca e conectat).Am cumparat un filtru destul de maricel si l-am conectat, dar n-am observat nici o schimbare. Nu o sa tin prea mult amplificatorul, dar poate imi puteti sugera care e problema. Masina e un Audi 80 diesel. Alimentarea la amplif e trasa de pe baterie direct.

Link to comment

Mi-am dat seama, era totusi un ground loop. Adica ampliful avea alta masa fata de casetofon. Am pus ampliful si casul pe aceleasi fire direct de pe baterie, alimentatorul de player pe mufa de bricheta si acum nu mai am deloc paraziti.Ciudat e faptul ca daca alimentam si alimentatorul de pe aceleasi fire aparea zgomot, iar acum, cand sunt conditii pentru ground loop, nu apare. Ciudat...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines