Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traductor de nivel!


Guest cata88pl

Recommended Posts

Guest cata88pl

Buna ziua!Sunt student la automatica, anul 3 si trebuie sa fac un proiect. M-am gandit sa fac un sitem de masurare a unui nivel de lichid(apa) dintr-un recipient, la care sa folosesc un traductor de nivel. Nivelul sa fie afisat cu ajutorul unui afisaj digital si in cazul in care nivelul atinge anumite limite sa se aprinda niste leduri sau sa afiseze un semnal.Problema este ca nu stiu de unde as putea cumpara un traductor rudimentar(de tehnologie mai veche). Unde pot gasi scheme de conectare a unui traductor cu un display si ce cip programabil imi trebuie?Multumesc anticipat!Cu stima, Catalin!

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Exista mai multe variante sa masori nivelul.I-ti dau o varianta:La baza rezervorului se pune un traductor de presiune hidrostatic.(Practic pentru fiecare metru coloana de apa ai cca 0,1bar)Acest traductor i-ti scoate un semnal analogic (de ex.4-20mA sau 0-10Vdc)Acest semnal se poate afisa cu un voltmetru(digital)

Link to comment
Guest cata88pl

Multumesc mult pt raspunsuri. Flotorul si potentiometrul de la un rezervor de DACIA cred ca sunt perfecte, tinand cont de faptut ca vasul meu cu lichid o sa fie mic.Schema circuitului de afisare pe un afisaj, a valorii furnizate potentiometru unde o pot gasii? Ce PIC imi recomandati ? Si unde pot gasi tutoriale pt programarea lui?Multumesc anticipat!Cu stima, Catalin!

Link to comment
Guest mihaiti

salut!Ti-as putea recomanda o solutie mai moderna a proiectului tau, avand in vedere ca e si pentru facultate.Senzor de nivel cu infrarosu de la Wenglor(se fac la Sibiu).....poti masura diferite distante pentru mai multe tipuri de lichide.Sunt modele cu afisaj si modele cu iesire analogica 0..10..sau 0..20 mA.Bafta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines