Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa thomson


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Imi cer scuze daca a parut caterinca dar am intrebat cat se poate de serios. Problema mea este urmatoarea: am, primit un telefunken sasiu ick2 (thomson ) si dupa ce am schimbat in sursa un tranzistor si niste diode debiteaza aproximativ 56 volti. Nu stiu cat de savanta este aceasta metoda dar eu am obtinut aceasta tensiune inseriind un bec de 100w in colectorul bu -ului din linii. Daca pun becul pe sursa direct ( colector-masa cu tranzistorul scos) sursa nu scoate nimic. In gol scoate aproximativ 115 volti. De aceea vreau sa stiu daca aceasta sursa va merge daca intrerup primarul transformatorului de reactie sa vad daca defectul este in partea de retea sau in partea de comanda.

Link to comment
Share on other sites

Guest muresandorel

defectul este in sursa cel mai probabil condensatorii electrolitici,schimba-i pe toti la tfk nu sant multi.

Link to comment
Share on other sites

Guest muresandorel

la acest model sursa nu merge pe bec,asa ca dupa ce schimbi conzii in sursa,verifica liniile ca ai undeva consum mare(bu linii,cond intoarcere scurt,sau trafo.)

Link to comment
Share on other sites

Guest laurentiujecu

Depanare incheiata: tv a fost traznit . pe langa niste tranzistori si diode din sursa am gasit si transformatorul de impulsuri ars Multumesc pentru sfaturi.

Transformatorul de impulsur?????? Ce e ala? :?:
Link to comment
Share on other sites

Guest laurentiujecu

e doar un transformator driver al sursei!initial , in st-by, acest televizor este tinut de un transformator obisnuit de retea pe 50 hz! ced alimenteaza doar procesorul si se obtine o tensiune de start!sursa nu scoate nimic daca scoti acel trafo. de impulsuri cum l-ai numit tu, nefiind comandata !numai dupa ce se alimenteaza pe pinul 7 acel TEA2026(parca) si apar trenuri de impulsuri de comanda al sursei, acea sursa porneste! daca insa porneste , ajunge la 54v si se opreste de trei ori ,posibil trafo linii defect!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines