Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bass boost simplu


Recommended Posts

Am nevoie de ajutorul vostru in aceasta privinta; vreau sa-l folosesc cu un amp stereo cu tda2050(varianta cu alimentare simpla) sa mai ridice bassul pe la 50-60hz.

Inca nu am construit amplificatorul si vreau sa pun cat mai multe conexiuni pe cablaj, nu ma pricep la aranjatul firelor prin carcasa.

Am vazut aici http://www.redcircuits.com/Page61.htm ceva realizat simplu, cu cateva rezistente si condensatori, insa n-am idee cum as putea adapta la proiectul meu.

Multumesc anticipat

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

ai putea sa experimentezi amplificatorul cu TDA2050 pe un breadboard, si sa inlocuiesti reteaua de reactie negativa din schema din datasheet cu reteaua de reactie din schema postata de tine. este circuitul acela cu C6, 7, 8 si R5, 6, 7, 8, si P2. in loc de condensatorul si divizorul rezistiv care apar in schema originala cu TDA2050 intre iesire si intrarea inversoare, pui reteaua RC din cealalta schema.

Link to comment

Din cate am citit tda2050 e foarte sensibil la valoarea acelui rezistor (22k) iar in schema aceea circuitul de bass boost pare sa inlocuiasca un rezistor de 82k dintr-o schema asemanatoare. Stau cam prost cu teoria si tare ma tem ca n-o sa pot afla mare lucru prin experimentat; am dat pe net de asta http://seanm.ca/stomp/bassbooster.html , ce parere aveti?

Daca nu aflu ceva concret o sa ma multumesc cu ampliful fara bass boost, eu inca mai caut

Oricum, multumesc pentru raspuns, e un punct de pornire

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines