Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator electronica industriala


Guest goguiop

Recommended Posts

Guest goguiop

am un amplificator electronica industriala de 2x40w, si ii merge un singur canal...merita sal repar.. cam ce difuzoare ,cati wati, tre sa pun pe ea...?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply
Guest goguiop

am auzit ca ar fi cam cel mai bun amplificator facut in romania.....mai stie cineva ceva de statia asta????

Link to comment
Share on other sites

2x40W/4ohm are amplificatorul; acum, depinde si de cat de tare vrei sa asculti. daca asculti pina la limita distorsiunilor sesizabile, poti pune orice difuzoare (boxe).

daca vrei sa asculti tare ... prea mult nu se poate, caci va distorsiona destul de repede. se poate asculta tare+tare distorsionat :d

problema e ca acest amplificator, mai mult decat altele, pune in pericol boxele cand se asculta cu distorsiuni mari. asa ca de obicei se folosesc boxe DIY, dar de puteri mari (pro).

la vremea lui a fost cel mai ... amplificator deuz casnic din RSR.

de reparat nu e prea greu, schema se gaseste cam peste tot iar piesele sunt banale

dat fiind ca are vreo 20 de ani probabil ca potentiometrele paraie si baraie, poate si unii condensatori s-au uscat (erau si de calitate destul de proasta).

eu as folosi doar carcasa si radiatoarele ... dar asta pt. ca am mai multe montaje in lucru si carcasele sunt cea mai mare problema :)

Link to comment
Share on other sites

Guest goguiop

sunt nou pe forumul asta da mam uitat prin el si am vazut ca toti va puneti strambe....numai sa va certati stiti....forumu e facut sa vorbesti...nu sa faci misto de altii sau sa faci pe desteptu...pacat ca vasile nu vede lucrurile astea :(

Link to comment
Share on other sites

tare si in aceasi timp cu distorsiuni foarte mari inseamna ca la balci :d mai vezi pe la parcurile de distractii (la mare sigur).... si de multe ori la manelistii de mahala. no offence :Dps - da, ala-i. eu n-am spus de cablaj ci de schema electrica.

Link to comment
Share on other sites

am si eu unul, asa ca pot sa-ti spun despre el cate ceva.. schema amplificatorului este aproape identica cu cea a amplificatorului A350 (2x35W) produs tot de Electronica Industriala (a carui schema o am si eu la http://www.niqro.as.ro/diverse.htm luata tot de pe forum :oops: )

bun, diferenta pe care am gasit-o eu este la partea de alimentare... e subdimensionat, are doar o punte redresoare, pe cand A350 are 2, in rest e la fel... repara-l ca e bun... eventual schimba-i si potentiometrii si condensatorii de filtraj :wink:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines