Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freza 0,2mm - HELP!!!!!


Guest axismusic

Recommended Posts

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

asa, informativ, pot sa iti spun ca acum ceva timp am cautat si eu niste spirale de 0,25 mm si nu am gasit nicaieri, in magazinele de scule sau apropiate ca profilam gasit in schimb in piata obor, la tarabe, spirale de diferite dimensiuni (sub 1 mm diam). destul de piperate ca pret, dar mi-am facut treabaprobabil ca au si altfel de scule (frezele care te intereseaza) dar trebuie vorbit cu cei de acolo...

Link to comment

Pentru cei ce au suficienta rabdare si indemanare tehnica, dar si acces la niste mijloace tehnice, iata mai jos ilustrat in 3d cum se pot face burghie pentru PCB-uri, din ramasite recuperabile de ace de la masinile de cusut. Ascutirea se poate face pe o masina de ascutit normala romaneasca de tipul ASU... utilizand accesoriile de divizare (in doua plane diametral opuse) si inclinare pe 3 grade de libertate a brosei masinii, unde de regula trebuiesc fixate discuri diamantate de forme si marimi diverse. Unghiurile de atac ale sculei vor fi de 120 grade (tipic) iar cele de asezare si degajare nu vor depasi 8...10 grade. Un accesoriu important il reprezinta o lupa chirurgicala ce poate fi fixata pe cap. Veti fi surprinsi cat poate rezista un astfel de burghiu corect ascutit. Personal am folosit cu succes asemenea improvizatii.[attachment=3]Ace de cusut.png[/attachment][attachment=2]Operatia 1.png[/attachment][attachment=1]Operatia 2.png[/attachment][attachment=0]Operatia 3.png[/attachment]

Link to comment
Guest axismusic

Da, ideea e geniala si inclin sa cred ca e destul de rezistent.Cred ca daca nu am avut bani de un CNC profesional pentru astfel de lucrari, macar o freza buna trebuie sa-mi cumpar.Dezamagitor e faptul ca nu se gasesc in tara astfel de freze.La fel cum au cerut si alti membri ai acestui forum preturi de la firmele din romania care spun ca vand asemenea produse, nu am primit nici eu un raspuns. Concluziile pot fi diverse, dar inclin sa cred ca nu au avut niciodata pe stoc freze de dimensiuni asa mici(desi ei le prezinta pe site), iar pentru cantitati mici, asa cum imi doresc eu, nu prea se ostenesc sa aduca.Mi-as fi dorit de la ei macar un raspuns.Multumesc domnului ola_nicolas pentru raspuns!!!

Link to comment
Guest axismusic

Nu vreau burghie !!!Astea se mai gasesc....Vreau freze, iar dimensiuni de 0,1mm sau 0,2mm greu de gasit!!!!Sa stii ca nu mi se par scumpe 25lei - 4 burghie, pentru ca sunt mai greu de facut decat burghiele mari.

Link to comment

Va rog sa-mi spuneti daca stiti in romanika de unde pot cumpara freze de 0,2mm, 0,3mm prentru frezare PCB-uri.Am nevoie de freze pe coada de 2,35 si 3mm.Multumesc!!!!

Din cate am vazut au la Conex Electronic freze pentru cablaje, dar nu stiu dimensiunile si nici preturile.
Link to comment
  • 2 months later...

http://www.tigertools.ro/ Au in oferta o gama foarte mare de freze, incepand de la 0.1mm.....intradevar sunt si foarte scumpe. Chiar azi am intrebat ca ce au pe stoc (freza subtire) si au doar de 0,5pe stoc dar aduc in termen 10zile orice de pe oferta.

 

Stiu ca nu sunteti interesati de burgie, dar poate pe altcineva intereseaza. http://www.sculesiechipamente.ro/ aici gasiti o gama larga de burghiuri incepand de la 0,4mm si sunt la pret destul de bun.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines