Guest abarbu Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 am reusit in cele din urma sa "misc" LCD-ul. insa nu asa cum as fi vrut eu. Am un LCD cu controller KS0070B-00. pe pinul 3 (de contrast) am pus un potentiometru si l-am reglat pana cand a aparut prima linie neagra. din pacate nu imi afiseaza nimic. decat prima linie neagra. Codul meu (CCS) este #include "C:\Program Files\PICC\LCD_test\lcd_test.h"#include <LCD.C>void main(){ setup_adc_ports(NO_ANALOGS); setup_adc(ADC_OFF); setup_psp(PSP_DISABLED); setup_spi(FALSE); setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1); setup_timer_1(T1_DISABLED); setup_timer_2(T2_DISABLED,0,1); setup_comparator(NC_NC_NC_NC); setup_vref(FALSE); output_high(PIN_A0); //led care clipeste lcd_init(); delay_ms(200); output_low(PIN_A0);while(1){ output_high(PIN_A0); delay_ms(1000); output_low(PIN_A0); delay_ms(1000); lcd_gotoxy(1,1); lcd_putc("T");}} folosesc: #fuses NOWDT,XT, PUT, NOPROTECT, NODEBUG, NOBROWNOUT, NOLVP, NOCPD, NOWRT nu scrie nimic pe LCD. doar prima linie e neagra. multumesc Link to comment
CristianC Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Linia neagra apare cand alimentezi afisajul fara sa comunici cu el. Daca este initializat corect linia neagra dispare => verifica rutina de initializare a LCDLED-ul clipeste? Link to comment
Guest abarbu Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 da, clipeste dar nimic nu se intampla cu LCD-ul. am conectat pinii 4-7 ai portului B la pinii DB4-DB7 ai LCD-ului. Link to comment
bogdanm Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Cel mai probabil LCD-ul nu e initializat corect in lcd_init(). Link to comment
Guest sev7en Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Leaga si Enable la PB0, RS la PB1, RW la PB2. PB3 nu se leaga nicaieri. Scrie daca ai obtinut ceva. Link to comment
Guest abarbu Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 asa sunt legati. am uitat sa scriu dar i-am legat asa. Link to comment
Recommended Posts