Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv samsung sasiu SCT 13b


Guest mmm1967

Recommended Posts

Guest mmm1967

Buna seara,Ma ajuta cineva la repararea unui tv crt samsung,cu placa de baza sct 13b la care i se arde siguranta de langa intrerupator,si daca o schimb face descarcari langa un transformator(27 de mH,cred ca e un drossel).poate are cineva o schema pentru acest tip de tv!multumesc!modelultv-ului este cb 20p30bt

Link to comment
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest mmm1967

multumesc naetv,poti sa-mi spui ce rol are condensatorul c 805 din sursa si daca valoarea lui e critica?l-amgasitcrapatdupa demontarea radiatorului de laintegratul ka 2s0680 din circuitul de alimentareeramontat exact intre aripioarele radiatorului si nu l-am vazut crapat decat dupa demontare.se poate suspecta de ardere si circuitul integrat in cazu in care cond 805 e intrerupt?multumesc!

Link to comment

da, valoarea lui este critica.

in lipsa lui C805/2,2n/800V(intreruperea lui) frecventa de oscilatie este foarte mare si varful de tensiune, poate depasi tensiunea max admisa,ce duce la distrugerea lui integratului KA2......C805 formeaza un circuit de protectie de tip SNUBBER prin care frecv. de oscilatie este micsorata si astfel tensiunea de drena este sub limita admisa.

C805 mai are rol si de reducere a radiatiilor electromagnetice parazite.

daca nu aveti cunostinte temeinice despre surse in comutatie , cautati un specialist.

SUCCES!

Link to comment
Guest mmm1967

multumesc de ajutor! :aplauze am reusit sa fac tv sa mearga,cu o singura diferenta:tensiunea a 2 este 127 vin loc de 125v.se pare ca siguranta rapida si protectia interna a circuitului integrat din bloku de alimentare au functionat,ci este bun!cum pot reglatensiunea la 125volti?multumesc!ps:c805era puscat dar fiind introdus intre aripile radiatorului de la ka nu l-am vazut :ciuda:

Link to comment

da, valoarea lui este critica.

Salutare. Am si eu o 'mica' dilema cu un tv. Samsung BioVision, SCT11B cred ca este.A avut parlit SMR40200C si dioda aia de 150V de pe A2 de 125V. Am pus altul.. am scos dioda.. TV merge. Dar.Stii cumva cat trebe sa aiba A2 in stand-by ? Sau, cat ar trebui sa consume tv-ul asta cand sta ? Ca mie-mi consuma 16W in standby si n-am avut tupeu sa-l las asa prea mult. La mers se comporta ok, 3/4 dintr-o ora a mers ok.Si tensiunea asta de 125 ajunge pe la 190 in standby.Singura piesa care da aiurea la masurat e C815, 330pf/2kv. Aparatu o indica in jur de 200pf. In rest, totul pare exact cum trebuie. Si am schimbat si HIS-0169C cu unul nou. Merci.
Link to comment

atentie ca umbla piese proaste ptr acest sasiu.adica si SMR.. , si hibridul sunt indoielnice si produc diverse probleme.vad ca deja ai una , anume tensiune ff mare pe ST-By.parerea mea este sa termini treaba cu piese din recuperari sau in ultim caz cu o alta sursa care scoate minim 2 tensiuni.SUCCES!

Link to comment

N-am de unde sa recuperez asa ceva.Ce ma intriga e ca la mers normal se comporta ok. M-as astepta de la o piesa contrafacuta sa nu mearga la puterea nominala in primul rand. Presupun ca aici e pe undeva o problema de lipsa de documentatie. (n-am gasit SMR asta detaliat frumos pe niciunde)Cred ca o sa incerc cateva modificari ale schemei, poate o conving cu piesele ce le am :)

Link to comment

Tensiunea B+ in stand-by este 137 V - 138 V.SMR40200C in varianta noua este fabricat pe o placuta de aluminiu cu un FET de 7 sau 8A.Problema e ca au aparut si asemenea exemplare cu defecte ( zgomot de frecventa joasa in stand-by ori power ON ).La repararea acestei surse se recomanda si schimbarea hibridului HIS0169C si a condensatorului electrolitic de 22 mF din primarul SMPS.La 190 V in stand-by primul defect va fi cel al etajului de cadre ori distrugerea totala a SMR-ului.

Link to comment

Merci de info. Am pus si hibrid nou. Am pus si electrolitic nou (doar de proba, tot 190V).Dupa ce-am scris aici, am luat la rand toate piesele din primar. Inlocuite cu noi ce s-a putut, facute din mai multe care nu aveam exact. Acelasi rezultat invariabil, 190V in stby.Ma tot uitam la o varianta de schema interna a hibridului. Nu prea cred ca asta contine el, adica sunt niste valori cam aiurea.. Dar sper sa ma loveasca inspiratia cum sa-l conving sa mearga si-n stby.Rezistentele de la pinul 1 sunt enorme. Daca am acolo 44MOhm, tv-ul asta n-ar porni niciodata. Cu rezistenta aia de 10ko face un divizor 4.400/1. Adica pt. o comanda de 1V la mosfetul de putere, tre' sa am la priza 4.000 (patru mii) de volti. Ar trebui sa fie de cateva sute de ori mai mici rezistentele si probabil, da' acum am pus tv deoparte, probabil ca sunt de fapt mult mai mici decat ar trebui. Iar asta-mi da sperante ca pot interveni din afara adaugand eu o rezistenta suplimentara. Vedem.. Oricum, daca nu merge presupunerea asta, mai vad ce nu pusca si poate am ce-i face..

Link to comment

Da da.. merci.. schema asta tre' sa fie mai buna, am masurat si hibridu scos din tv si asa pare, 0.44Mohm :)Chiar ma bate un gand sa incerc sa pun vechiul hibrid inapoi, da-l mai masor, sa dea bine macar cat se poate masura din el.Oricum, prima data tot cu o rezistenta suplimentara o sa incerc.

Link to comment

C815=331pf/2kv(471pf/2kv) preia virfurile,cond de recuperare ptr. tranistorul final incorporat in SMR40200 pin3 bara 308v,scaderea valorii acestuia creiaza ambalarea termica a tr. pina la distrugere.(SMR+HIS sint set si marcate C/C etc.perechi,c 22mf/35v,bobina BL02RN2 si zener R2KM.INTOTDEAUNA am fost sceptic ptr montarea acestui SET si am preferat orce alt Kitt care functioneaza si acum de ex;DBS si UPS 01 care au si reglaj tens-pret+ fiabilitate buna,exceptind ca Chopperul sa nu aiba probleme si modificarile sa fie efecluate corect(probele atit in gol cit si in anduranta) cu rasundere si profesionalism.mult succes si o zi buna la toti :cu respect

Link to comment

mmmm... bad news :(Nu vrea. Am incercat nspe metode, toate cu succes limitat, doar vreo 10V scadere. Exceptand un bec de frigider in loc de R2K cand am avut 'doar' 160V.Am pus hibridul original inapoi, era inca bun. Ramane ca SMR40200C e diferit fata de original. Am pus si C815 de 470pf. Tot asa (2..3V diferenta)."bobina BL02RN2" imi scapa une este..Tensiunea pe C851 e 10.5V. La SMR ajunge 10.1V intre pinii 4 si 5. Ce ma mira totusi e ca tensiunea de pe C851 nu se oglindeste perfect cu tensiunile 'cold'. Adica la 190V ar fi trebuit sa fie undeva la 14V pe C851. Si nu sunt. Evident, am pus dioda direct din traf pe condensator, dar tot asa.. cativa volti, pana-n 10V scadere la iesire.Restul de condensatoare, am pus mai mici, mai mari.. tot degeaba. De unde se poate gasi un kit pt. tv-ul asta ? (am luat de la Mivarom acum)

Link to comment

Tensiunile normale in functionare sint urmatoarele:SMR 40200>pin1=12,9v;p2=7v;p3=297v;p4=0,14v si p5=9,3v iar HIS 0169>pin1=297v;p2 nc;p3=11,9v;p4=12,8v;p5 gnd;p6=7v;p7=9,5v;p8=o,14v.Singura rez. pe care o poti ajusta este R814=43 ohmi cu cit micsorezi val ei cu atit tens scade(fapt ce denota alterarea HISului,incearca si varianta asta dar cu prudenta ,succes

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines