Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temporizator


BoGdI

Recommended Posts

Buna, as dori sa imi fac un sistem care sa imi ude cateva rasaduri,apa o depozitez intr-un rezervor de 1000 de l ca sa fie si calda.Sistemul ar trebui sa proneasca o electro-valva sau asa ceva o data la 1 ora si jumatate cate 2 minute.M-ar interesa un circuit simplu,probabil cu un lm555.Ar fi bine daca ar avea si un senzor de umiditate.M-ar putea ajuta cineva cu o schema.Chiar daca o face pe o foaie.nu vreau ceva foarte explicat(gen eagle)Multumesc frumos

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Omu' ti-a dat solutia cea mai buna: simpla si ieftina! Un programator electromecanic e 12-13 lei, dar are unele limitari in privinta timpului minim de comanda (unele merg minim20 de min, altele minim 1 ora). Un programator electronic e in jur de 30 de lei, dar e mult mai flexibil: al meu se poate programa cu 10 programe diferite, cu functionare simultana, timp de o saptamana, cu durate de functionare incepand cu 1 minut (recomand). De gasit, in magazine gen Praktiker, Carrefour, Selgros, etc.Cu 555 se pot realiza temporizari analogice de max. jumatate de ora.Succes!

Link to comment

priza mea programabila a costa 30lei, are baterie de back-ul,20 programe de ON si 20 programe de OFF setabile din minut in minut pe zile pare/impare, o sg zi sau pe toata saptamana.

cu 555 cred ca o sa iasa ceva jenant pentru o temporizare asa de mare, calculasem parca niste valori pentru "R1,R2 si C" dar valorile alea erau pur teoretice gen 5M , 97K4 si 1000uF :nebunrau:

http://www.csgnetwork.com/ne555timer2calc.html

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines