Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta facuta aiurea :D

Guest X-max

Recommended Posts

Guest X-max

am facut o incinta :d pal 2 cm cu exceptia partii din fatza care e de 1 cmfaza e ca dimens sunt inaltime 38 , latime 28 ,adancime 18e cumva prea mica pt dif de 20 cm ? :Deu am calc volumul si mi`a dat 14 litriiam mai pus si burete de 2 cm pe toti peretiivoi ce zicetie prea mica cutia pt un dif de 20 ? :d

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• notchman

3

• DJ_Speedy

1

• cristimm

1

• Dj_Dog

1

Top Posters In This Topic

depinde de parametrii difuzorului!!!totushi 14l!?? mie mi se pare cam mic dar nu se stieasteapta shi parerile celorlalti!!!bafta!!!

Tratand problema ochiometric ,si foarte empiric, dupa datele tale ..nu poti sa obtii o vrecventa de rezonanta mai coborata de 70~80hz ....deci de subwoofer nici nu poate fi vorba , .....Incinta este inchiza? cu rezonator ? .....

Peretii sunt suficient de grosi dar partea frontala e prea subtire (1 cm). De obicei tocmai aia se face mai groasa pentru ca pe ea vin difuzoarele si este cea mai solicitata la vibratii.

Guest X-max

e incinta inchisasa zicem ca pun un ydd 200 lpp (sau cum se numeste :oops: )stiu k merge mai bine la bass reflex dar e ieftin :Dnu puteam sa fac partea frontala din pal de 2 cm ca aveam probleme cu datul gaurii...incinta am facut`o asa sa ma distrez pe la tara k am gasit niste placaj pe acolo.dak imi ajungea o faceam mai mare :Do sa aiba cat de cat bass ??!!

Din proprie experienta iti spun ca nu o sa ai cine stie ce. Am si eu facuta o cutie cu dimensiuni apropriate de cele specificate de tine si nu sunt satisfacut. Pe vremea aia eram incepator si nu prea le aveam cu incintele si am facut-o "dupa ureche", dar acum sunt mai "atent".

Poti sa faci incinta cat de mare vrei , ..tot cam acelasi lucru o sa obtii.Daca nu cauta cu google TQWT, si cu modelele alea poate mai scoti ceva din diful tau...dar constructiile sunt complicate , .......

• 4 weeks later...

Eu zic ca ai facut incinta mica pt dif de 20 cm , si constructia incintelor e nashpha .Eu am incinte din pal de 2,2cm la niste difuri de 30 cm , ascultand muzica cu timpul fiind prinse in suruburi din 10 in 10 cm era shurub mi lea desfacut pe toate bassul , apoi le-am facut cu aracet si nu mia am probleme :wink: [/b]