Guest dannyinthemix Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Am o problema la mixerul Beringher VMX 300, are un zgomot de fond paraca ar fi dela retea acel 50 de hz, nu stiu cum sa scap de el, cine poate sa ma ajute, o schema ceva, sau o solutie.Am ecranat traful, i-am facut o colivie din metal, dar tot persista, nu asa tare dar tot ii acolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9gcc Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Uitate la condensatorii de la sursa s-ar putea sa fie uscati si trebuiesc inlocuiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Sursa este compusa din 3 regulatoare, sunt ceva poze intru-un post aici, credeti ca s-au uscat datorita caldurii disipate de traf si de regulatoare? Ca ii c-am desul de fierbinte acolo si nu au radiator, sunt prinsi direct pe tabla. Am vazut ca sunt 3 condensatori de 1000, unul pentru fiecare regulator, iar redresarea s-e face cu cite 2 diode 1N. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9gcc Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Condensatorii care nu mai sunt buni in general se umfla in partea de sus . Incearca totusi sa ii inlocuiesti, la valoarea care ai scris-o sunt ieftini, dar sa respecti tensiunea de lucru, vezi ca srie pe ei. Presupun ca zgomotul de fond il ai atunci cand potentiometrul de la intrare il ai la minim si nu ai niciun dispozitiv la intrare culpat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Am verificat condensatorii sunt buni, dar itre timp sau dus regulatoarele, nu stiu din ce cauza,i-am schimbat si iar sau ars, as fi fericit daca ati avea o schema la blocul de alimentare.Cosmar Beringher, daca nu reusesc sa il fac il arunc la gunoi sau care il vrea il dau pe degeaba pentru piese. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9gcc Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Imi pare rau dar schema nu am. Ce regulatoare sunt (ce tip) ? In general se ard atunci cand este un consum mai mare decat rezista ele, sa nu cumva sa fie un defect in partea de mixaj , la preamplificatoare . Incearca sa decuplezi alimentarea catre restul mixerului si apoi vezi daca se mai ard, daca merge ok inseamna ca este un defect la peamplificatoare, daca nu, atunci trebuie sa umblii doar la sursa de alimentare.Daca tot nu poti sa ii dai de cap poate sunt primul pe lista de donatii .Bafta la reparat!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Regulatoarele sunt de tipul LM , unul ii 7805 si doua 7815 si 7915, sursa simetrica 15 v.Ii mai complicat daca nu ai schema ca nu stiu exact ce alimenteaza pe acolo pe placa de mixer, am incercat sa deduc dar ii plin de smd -uri, si o chinezarie mare, poate s-a ars vreun amplifcator operational.Daca nu il repar, astept useri daca au nevoie de piese de prin el, mentionez ca faderele sunt bune, nici unul nu este obosit, eu am mixerul de vreo 2 ani, l-am c-am forjat, si am stiut de la inceput cind am vazut ca regulatoarele nu sut puse pe radiator, ca or sa moara, asa ca viz amatorilor care utilizeaza mixere Beringher cu sursa interna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9gcc Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Am gasit o schema dar nu are partea de alimentare, este doar schema mixerului dar momentan nu pot sa o dau fiindca este la job pe calculator si nu mai stiu de pe ce site este. Deseara cand ajung o sa ti-o trimit dar mai bine da-mi pe pm adresa de email si sa o trimit pe acolo. Daca totusi nu il poti repara ma inscriu eu la el , iti platesc taxele postale .......Si din nou bafta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Am schimbat din nou LM si am separat partea de vumetre si metronom, l-am probat si se pare ca partea de audio functioneaza ok, doar ca nu mai merg vumetrele, cred ca s-au ars daoua integrate ceva in genul CDB 440, is curios daca gaseti schema. Si nu mai are brumul ala ciudat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Am gasit o schema tot aici pe forum, este vb de schema ptr djx 700, care in afara de blocul de efecte este la fel, si blocul de alimentare 100 % la fel.Acum stiu siur ca s-au ars vreo 4 circuite de pe partea de vumetre si bpm. Oricum nu am cum sa l-e inlocuiesc ca nu am statie de aer cald. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9gcc Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Am trimis schema pe email si te rog sa-mi confirmi daca ai primit-o fiindca am un calculator mai vechi pe aici si merge netul si c-am prost.Sper sa mai gasesc linkul si sa il pun aici poate ii mai trebuie si la altcineva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Da , am primit schema , multumesc f mult ptr ajutor, sper sa gasesc cele patru circuite, se pare ca atunci cind s-a defectat 7805 a bagat 15 v pe alimentare la astea ca sunt singurle care se alimenteaza la 5 v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dannyinthemix Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Am fost astazi pe la Vitacom, am cautat pe net si am identificat 3 circuitede care am nevoie, numai unul nu il gasesc , este vorba de BE-VMX 2, asta-i creierul la vumetre si beat counter, daca poate sa imi zica cineva cu ce pot sa il inlocuiesc, sau de unde sa il cumpar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.