Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinare

djDexterboy

Recommended Posts

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mircea Bartic

2

• Dj_Dog

2

• djDexterboy

2

Top Posters In This Topic

Guest balog

Inainte de ardere a inceput sa ciriie.Daca da -s-a intrerupt unul din firele flexibile care leaga bornele de membrana, verifica cu atentie firul in zona unde intra in membrana.Firul are o insertie interioara din material plastic care impiedica desprinderea completa si te poate insela.Eu am patit chestia asta de doua ori(ultima oara ieri) si a trebuit sa tai domul central a membranei ca sa refac conexiunea.Pentru reconditionare am folosit silicon transparent.pune silicon dupa reparare si in zona de intrare a cablului in membrana pentru intepenire si impiedicarea ruperii din nou in zona membranei.Daca a iesit fum din difuzor si acesta nu e prea mare iti recomand sa iti cumperi altul. Nu se merita rebobinatul decit la difuzoare de peste 350mm

Guest balog

Pai cum a reusit sa il arda cu curent continu. Nu a functionat protectia statiei si a fost plecat cind s-a ars statia.Singura explicatie ar fi doar daca si-a facut el statie.Doar in curent continu difuzorul rezista vreo 30-60s (depinde de puterea continua furnizata de statie si cea rms la care rezista diful.Tu de unde stii ca s-a ars in curent continu.

eu nu stiu de fapt ce s-a intamplat eu doar ti-am spus ce este CC shi stiu ca asa se noteaza curemtul continuu

Pai cum a reusit sa il arda cu curent continu. Nu a functionat protectia statiei si a fost plecat cind s-a ars statia.Singura explicatie ar fi doar daca si-a facut el statie.Doar in curent continu difuzorul rezista vreo 30-60s (depinde de puterea continua furnizata de statie si cea rms la care rezista diful.

eu am reusit sa rezolv un dif in maxim 2 secundeAmplificator de 2x100W RMS cu transformator pe alimentare de 1000VA pe difuzor de 100W RMS Bobina s-a intrerupt aproape instantaneu :twisted:

Tu de unde stii ca s-a ars in curent continu.

a postat in alta zona a forumului :wink:

nu s-a ars din cauza curent continu, statia e un SONY STR-DE 497, si diful s-a dus in timpul unei petreceri.E un dif de 10'', problema e ca e un model mai vechi de dif, si la magazin nu gasesc.Si se aud bine sunt ITT.Pe sony aveam patru boxe , astea doua cu dif astea si doua Acustica , cu dif. de 8'', alea nu s-au ars.L-am desfacut si e varza bobinajul, e rupt firul de la bobinaj si indoiata tabla pe care statea, inainte de al desface dif.-ul nici nu mai puteam sa-l misc cu mana , se blocase.Pana la urma ma puteti ajuta cu ceva, cum se face sa-l repar sau daca stiti pe cineva din Bacau cara sa stie, dar nu preturi de-mi mai cumpar doua. :d Mersi :d