Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

salut!!!m-ar interesa shi pe mine o schema de bariera in infraroshu.a facut cineva asa ceva pana acu?am vazut shi eu cateva scheme dar nu mi-au placut pt releul din schema aclansa numai cat era fascicolul intrerupt. eu as vrea (daca se poate) ca releul sa ramana aclanshat pana este resetat.aceasta schema o voi folosi la tara la bunicii mei pe post de sistem de securitate, deoarece in decurs de un an de zile li s-au furat 2 cai. :cry: astept raspunsurile voastre !!!va multzumesc!!!

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Tocmai vreau si eu sa fac un sistem de securitate pentru ai mei la tara. Din pacate o sa fie ceva mai complex - deschiderea automata a portii, bec aprindere poarta, sonerie, bariere infrarosu gard, etc.Va fi compus din 2 sisteme (cel de la poarta cu sonerie, intrare senori bariera, microswich poarta, proximitate poarta) si cel din interior (senyori - nu mai imi merge tasta " " - litera de la cuvantul sen_ori) afisaj lcd, comunicatie RS485, moduri: semiarmat, armat, de_armat (programe pe _ile si pe ore, etc.Deci cand o sa-l fac - probabil ca o sa ti-l dau si tie.

Link to comment

este mult prea complicat pt mine cea ce vrei tu sa faciadik nu am nevoie de mai mult.pe mine ma intereseaza doar bariera ir sa o pun pe usha grajdului shi sa declanseze un releu daca este intrerupt fascicolul.

Link to comment

deci se poate ca releul sa ramana pe NI dupa ce fascicolul ir revine shi sa revina la normal dupa o eventuala resetare a barierei?

normal ca se poate, mai intercalezi un bistabil ceva in genul asta:

Posted Image

doar ca in loc de LED ai releu :wink:

Link to comment

ma rog, daca ai releu cu 2 contacte normal deschise poti sa faci si fara......folosesti cel de al 2-lea contact la releu ca un intrerupator care iti aclanseaza releul si o sa iti stea inchis pana tai alimentarea de la releu..dar trebuie sa fie un relelu cu 2 contacte normal deschise..

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines