Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Actuator,cum il fac sa culiseze up-down?


Guest BACANUTINU

Recommended Posts

Guest BACANUTINU

Buna ziua,Rog din suflet pe cine ma poate ajuta.Am nevoie ptr o automatizare sa pornesc un actuator liniar,care face miscare up down.are 4fire si in nicio combinatie nu porneste.Da sa porneasca,are un "zvac" dar pt scurt timp.L-am desfacut si este compus dintr-un stator cu 2 bobine,infasurate ca la filtrele audio si un rotor cu magnet.O sa pun poze alaturate.Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Cred ca ceva nu e in regula cu descrierea produsului, lipseste ceva; cele 2 bobine asigura un camp magnetic fix cu alternante N/S. Nu poate fi motor pas cu pas, bobinele nu sunt distribuite ci concentrate. Probabil miscarea liniara este foarte mica si apare la alimentarea bobinelor.

Link to comment
Share on other sites

Este un motor pas cu comutatie statica, tip "pas cu pas".Prin miscarea rotorului se obtine avansul/retragerea unui ax filetat. Trebuie un circuit de comanda pentru motor. Acesta este un actuator cu ajutorul caruia se pot realiza miscari precise si mici, nu este "sus/jos".

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines