Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometru digital


Guest nevora21

Recommended Posts

Guest nevora21

buna, vreau si eu sa construiesc un potentiometru digital (ex. PT2253) dar cu afisaj cu 7 segmente, are cineva ceva idei....scheme?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Integratul are la pinul 8 (DCO) o iesire in curent proportionala cu treapta de volum reglata. Daca se monteaza la acel pin o rezistenta de 1kohm ( vezi datasheet ) la bornele acesteia se culege o tensiune proportionala cu treapta de volum. O idee ar fi citirea acelei tensiuni cu un voltmetru cu scala de 2000 mV (2V) realizat de exemplu cu ICL7107 la care se utilizeaza numai primii doi digiti.

Link to comment
Share on other sites

Guest nevora21

...credeam ca exista ceva mai simplu...dar multumesc oricum, daca nu gasesc nimik mai simplu... asta e am sa il fac pe asta

Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca e destul de simplu asa, ce te faceai daca ic-ul avea un port spi sau i2c si trebuia sa comunici cu el cu ajutorul unui microcontroler? Tensiunea aia trebuie interpretata cumva si afisata intr-un mod cat mai convenabil,de aceea am facut referire la voltmetre digitale.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines