Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu un modem extern serial


Recommended Posts

salut. imi cer scuze daca nu am postat bine(cred ca tine de microcontrolere mai mult )... am un modem extern intel(ambient md5660dt) pe rs232 si intr-o seara cand a fost o furtuna serioasa am ramas fara ton in telefon. dupa cateva cercetari mi-am dat seama ca nu e de la telefon(m-am gandit ca a fost traznit) ci de la interfata modemului cu linia telefonica. daca tin firul de la telefon si pe modem, imi coboara tensiunea de la 50 Vdc la 10 Vdc, ceea ce face ca telefonul sa simta ca linia e ocupata. am crezut ca e vorba de vreo dioda in scurt sau ceva de genul, dar dupa ce le-am verificat am constatat ca nu sunt in scurt. modemul imi merge, singura problema e ca nu il mai pot tine conectat la lina telefonica, iar cand ma conectez trebuie sa leg mufa de telefon. a patit cineva ceva de genul? ceva sfaturi?multumesc anticipat si astept sfaturi.

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut bogdanel.merci ca mi-ai raspuns.am 4 tz-uri acolo si le-am verificat pe toate...nu sunt busite....o alta chestie interesanta....daca opresc modemul nu imi mai da ton ocupat la telefon....de la ce ar putea sa fie acuma?numai bine, adrian.

Link to comment

In cazul asta e ceva in circuitul de comanda. Exista acolo un cicuit, comandat prin releu sau optocuplor, care cupleaza o impedantza redusa (parca 250ohmi, dar nu sunt sigur) cand modemul vrea ton sau vrea sa raspunda. Auzi ocupat pentru ca centrala a comutat pe "ocupat" datorita faptului ca nu ai transmis nimic (pulse sau dtfm) in 30 de secunde. Deci modemul trage linia jos (adica cupleaza impedanta asta) deshi nimeni nu i-a cerut :). Eu zic ca totushi ceva releu, tz sau optocuplor e mort acolo. Spor la treaba.

Link to comment

salut.:(((((( tot nu ma descurc :((( eu am gasit un traf acolo si l-am verificat si pe ala(adica sa vad daca e scurt pe el si e-asa si trebuie ca altfel daca nu era si era intrerupt nu era bine---cel putin asa zic eu).ce sa verific la relel respectiv? banuiesc ca traful asta se coporta ca un releu si daca da si nu e bobinajul stricat e ok, nu?tranzistorii i-am verificat(cu un multimetru analogic pe fiecare jonctiune sa vad daca e un scurt ceva) la fel si cu diodele si sunt ok.mai da-mi un sfat ceva te rog poate o scot la capat :).daca nu imi iese cred ca ma las de pasiunea asta --- n-o fi de mine :)))merci mult si numai bine, adrian.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines