Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru HC-3500T


Recommended Posts

Am ceva probleme cu el, nu cred ca mai merge; afiseaza doar -1. si unitatea masurata. Singura functie care mai merge e buzzer-ul. Ultima data am masurat alimentarea lui (un adaptor de 9V). Cred ca am facut o prostie masurandu-i alimentarea...Cum as putea sa-l repar?

Link to comment
  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai atunci s-a dus integratu' ICL7106. Mi s-a mai intamplat si mie cand am masurat la TV-uri o tensiune mare pe domeniul cel mai mic. :d Interzis sa-i masori alimentarea pt ca se strica. Se face un scurt intre alimentarea negativa a integratului (Bat-) si borna comuna a aparatului are-i mentinuta de integrat la 3V sub alimentarea pozitiva (Bat+).Schimbi integratu' si-ai scapat!!

Link to comment

L-am desfacut. Uite ce scrie pe integrat: TC 811CPL 9209DG HONG KONG. Apoi am comparat foile de catalog ale celor 2 integrate, adica TC811CPL si ICL7106. La schema bloc nu am vazut sa fie diferente, dar la circuitul de test sau de aplicatie tipica erau ceva diferente. TC811CPL nu prea cred ca am sanse sa gasesc. Ce parere ai , merge ICL7106 in locul integratului meu?

Link to comment

TC 811 e o varianta putin imbunatatita a lui ICL7106. Desi sunt foarte asemanatoare nu-s compatibile pin cu pin.Ca sa le inlocuiesti trebuie sa modifici un pic schema.Sunt diferente la pinii de oscilator - pinul38 ICL7106 e osc3 iar la TC811 e V+. Vezi ca aici e mare diferenta ICL e cu oscilator RC iar TC e cu quartz si trebuie modificata schema . Pinul 1 care la ICL e V+ la TC e pin de Hold . Pinul 35 de la ICL corespunde cu pinul 33 de la TC , pinul 34 de la ICL corespunde cu pinul 35 de la TC , iar pinul 33 de la ICL corespunde pinului 34 de la TC . La pinii astia ar mai trebui modificate si valorile pieselor , vezi in schemele de aplicatie . In rest nu vad alta diferenta. In concluzie cu un pic de vointa se poate modifica ca nu-i foarte dificil.

Link to comment

Sunt diferente la pinii de oscilator - pinul38 ICL7106 e osc3 iar la TC811 e V+. Vezi ca aici e mare diferenta ICL e cu oscilator RC iar TC e cu quartz si trebuie modificata schema .

Aici nu cred ca ma descurc cu trecerea de la quartz la cealalta varianta integrata. Daca poti sa ma ghidezi mai indetaliat cum sa modific schema ar fi f bine. Merci.
Link to comment

Pai scoti de pe placa piesele ce formau oscilatorul lui TC 811 si montezi piesele corespunzatoare pt. ICL7106 din schema de aplicatie respectiv intre pinii 39 si 40 o rezistenta de 100k iar intre pinii 38si 40 un condensator ceramic de 100pF . Teoretic ICL 7106 poate funciona si cu quartz , asta poti experimenta , dar mai bine foloseste schema clasica de mai sus cu oscilator RC. Vezi sa nu uiti sa intrerupi legatura dintre pinul 38 si V+ a fostului integrat! O problema ce o sa-ti ramana e cu functia HOLD pt. ca ICL 7106 nu are pin alocat pt. ea.

Link to comment

Mai bine i zici la om ca so busit aparatu si ca incerci sa il repari.Decat sa il vada el. Ca dak vrei sa schimbi bateria tre sa dai jos carcassa si atunci o sa vada lipiturile dak nu is facute calumea. Vezi ce faci!PS Bafta la modificari_______________________________Vand Audi A4 cabrio 2.5 Tdi multitronic 17.000 euro

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines