Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu reusesc sa prind posturi cu un tv auto/portabil

Guest myke82

Recommended Posts

Salut tuturor. Am o problema si nu stiu ce sa mai fac ca sa ii dau de cap. Am un tv auto/portabil Expert Digital KTFT-7038. Are antena incorporata si antena dvb-t la pachet. Din cate am vazut tunerul intern decodeaza doar mpeg2 si nu mpeg4. Problema este ca daca ma duc cu tv-ul in centru (piata Romana), prinde doar 2 posturi, tvr1 si 2. Daca ma duc in titan la etajul 7 (la o cunostinta), prinde si antena 1,2 si 3 si realitatea (pe langa tvr1 si 2). Ideea este ca nu reusesc sa prind aceleasi posturi oriunde in Buc. Mi se pare putin aiurea ca in buricul centrului sa prind doar 2 posturi si in titan sa prind 4 posturi in plus. Ca sa nu mai zic ca daca sunt in mers (prin Buc.) in masina, nu mai prinde nimic. As vrea sa ii cumpar un decodor (sau un receptor mai puternic) dvb-t pentru a-i mari receptia si pentru a prinde macar aceleasi posturi (care le prind in Titan de exemplu) oriunde in Buc. As dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce ar trebui sa cumpar pentru a-i mari puterea de receptie a posturilor tv. Multumesc anticipat.

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Eu nu inteleg pina la urma cum prinzi posturile care zici ca le prinzi?analog sau digital?Oricum ar fi posturile tv se prind in functie de semnalul furnizat de emitatoarele televiziunilor respetive .Deci acolo unde prinzi mai multe canale cred ca te afli mai aproape de aceste emitatoare . Pe urma in bucuresti ca si in toate orasele din tara unde se afla cladiri inalte care ecraneaza (impidica propagarea semnalului)deci sa stii ca daca ai in fata un bloc sau chiar mai multe blocuri de locuinte inte emitator si tv ai" toate sansele "sa nu prinzi nimic.Ca sa maresti putin semnalul tv poti sa folosesti un amplificator de antena dar cum spui ca folosesti antena incorporata nu cred ca poti.

Posturile le prind cu antena dvb-t care o am in pachet (cu cea incorporata nu prind mai nimic) deci le prind digital. Dar acea antena este una mica fara amplificator. Am gasit si antene dvb-t de camera cu amplificator. Ma gandesc ca daca as cumpara una din aceea as avea sanse sa prind aceste posturi nu-i asa? Sau si cu acea antena cu amplificator sau fara amplificator (cum am acum) sunt sanse mici sa mai prind ceva in plus (sau macar acele posturi care le prindeam la amicul meu)?

Da sigur ca ai mai multe sanse sa prinzi mai multe canale daca ai o antena cu amplificator.Asta depinde si de zona in care vrei sa receptionezi.Din pacate eu am vazut antene da camera care zice ca are "amplificator" dar in realitate nu au nimic sau au un amplificator foarte slab.Trebuie sa aiba citi mai multi db(25-40db)si de banda larga (adica sa prinda cit mai multe canale in special in banda uif unde se emit aceste canale dvb-t).Cele mai bune antene cu banda larga si amplificare dastul de buna este antenele acelea tip "plasa " care se mai gasesc prin tirguri dar aceste antene nu sunt de camera desi se pot folosi foarte bine si in camera daca nu te incomodeaza marimea lor.La aceste antene trebuie sa acordati o mare atentie la montarea amplificatorului (care este de tip smd)daca nu este montat cum trebuie se arde in scurt timp.Pe urma trebue sa aveti acces la o sursa de tensiune de 220vca pentru ca aceasta antena trebuie alimentata.Sar putea adapta sa functioneze si pe o tensiune de 12v (asta daca te pricepi sa faci asta)daca vrei sa folosesti tv-ul in masina uita ce am scris mai sus si cauta o antena de masina speciala .Dar nu cred ca o sa-ti foloseasca prea mult...

O parere:ai un telefon mobil cu40mii euro( gen MUTU) ,nu ai semnal in reteua in care ai cartela,il poti folosi?Nu!Asa si cu tv-ul de mai sus sau cu oricare alt tv.Fara semnal(analogic,digital)poti sa atasezi "N" antene ca tot nu o sa mearga decit acele programe ce acopera aceea zona de receptie

Deci amplificatorul de mai sus se merita cumparat? Se poate imbunatati receptia programelor cu el sau nu prea?

Pai orice amplificator de antena are nevoie si el de un anumit nivel al semnalului la intrarea lui ca sa poata sa isi faca treaba pentru care a fost conceput(amplificarea semnalului tv) in cazul de fata,dar daca semnalul este insuficient sau inexistent atunci ....pauza amplificare!

subiectul mesajului este complect aiurea iar discutiile pe topic sunt sterile o fi el tv auto/portabil dar posturile le prinzi doar in mod stationar si prinzi doar pe cele ce au relee de retransmisie in apropiere ,Aceste relee au o arie de acoperire bine determinata ptr. a nu intra in acrosaj frecv cu alt releu (frecventa de emisie a acestor relee este alocata de MTTC serv frecv );BUGHIU are dreptate in privinta amplif de antena ma scuzati ca am intervenit ................................. 666

• 1 month later...
Guest basil45

subiectul mesajului este complect aiurea iar discutiile pe topic sunt sterile o fi el tv auto/portabil dar posturile le prinzi doar in mod stationar si prinzi doar pe cele ce au relee de retransmisie in apropiere ,Aceste relee au o arie de acoperire bine determinata ptr. a nu intra in acrosaj frecv cu alt releu (frecventa de emisie a acestor relee este alocata de MTTC serv frecv );BUGHIU are dreptate in privinta amplif de antena ma scuzati ca am intervenit ................................. 666

tu nu stii cum si ce e in oras asa ca...ai avut o interventie deplasata!in sfarsit...

Guest comfel

subiectul mesajului este complect aiurea iar discutiile pe topic sunt sterile o fi el tv auto/portabil dar posturile le prinzi doar in mod stationar si prinzi doar pe cele ce au relee de retransmisie in apropiere ,Aceste relee au o arie de acoperire bine determinata ptr. a nu intra in acrosaj frecv cu alt releu (frecventa de emisie a acestor relee este alocata de MTTC serv frecv );

BUGHIU are dreptate in privinta amplif de antena

ma scuzati ca am intervenit ................................. 666

tu nu stii cum si ce e in oras asa ca...ai avut o interventie deplasata!in sfarsit...
daca tot ai postat aiurea ca sa te afli in treaba ...ia explica tu cu lux de amanunte ....eu am locuit 25 ani in Bucuresti si am lucrat in sistem ......

acest subiect a fost postat pe data de Scris: Joi Feb 11, 2010 7:53 pm si te/ai gandit sa dai si tu o replica ..:31 pentru mine acest subiect este inchis ....................................................

• 3 weeks later...
Guest basil45

amice,sunt zone favorizate si altele nu,in ce sistem ai lucrat?cooperatist?iti recomand o groaza de carti si ai sa vezi care e adevarul.receptia depinde de o groaza de factori

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines