Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua transformatoare pentru tda7294?


yonutzu

Recommended Posts

Salutare

Am si eu 2 kituri de la adelaida cele cu 2 x tda7294 in punte.

Se poate ca acestea sa fie alimentate cu 2 transformatoare ,ar fi vorba mai exact de :

"Vand doua transformatoare provenite de la un UPS 800VA .

 

In functie de modul in care este conectat primarul, se poate obtine o tensiune de 1x22Vac sau 1x26Vac in secundar.

 

Puterea nu o stiu, dar teoretic ar trebui sa suporte fiecare 400VA.

 

Dimensiunea sarmei in secundar este de 2.5mm ( masurat cu rigla, subler nu am ). Pentru un etalon de comparatie am folosit un modul DDR, se va vedea in poze.

 

Fiecare din cele doua transformatoare are o greutate de 4.5KG.

 

Au fost cumparate de la colegul Dj_Dog, pentru un amplificator stereo cu 2 punti de TDA7294, proiect care a fost abandonat in favoarea unuia bazat pe 2xLM3886.

 

Poze : http://andry.trialhosting.net/?dir=/poze_trafuri "

 

Se pot conecta amoadoua odata incat sa obtin 2 x 22 Vac sau 2 x 26 Vac ??

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Da. Se poate. Legi ambele primare in paralel si le alimentezi la 220V ca si la secundare legi 2 sarme impreuna care iti va fi masa (GND). celelale le legi la puntea redresoare de unde vei obtine un + si un - fata de masa. Singurul dezavantaj este ca amplificatorul va fi mai greu decat daca ai folosi un transformator (pentru aceeasi putere). Puterea (P)= Sectiunea(S) la patrat. Exemplu: Un trafo de 10 cm patrati debiteaza 100W.. 2trafo=200W. Un singur trafo de 200W se obtine cu un miez de 14,..cm patrati. dar daca nu te deranjeaza greutatea lor e OK.

Link to comment
Share on other sites

Fa un test. Ia un trafo, pune-i o punte redresoare (pe radiator) de 25-30 A , un condensator de filtraj de 4700-10000 microfarazi la 50-63V si agata-i o sarcina babana. La 30Vcc si un curent de 13A ar trebui o reziztenta de 2,3 ohmi / 500W. Dar nu stiu cum o faci. Poate din 3 ramuri de cate 3 becuri (legate in serie) de 12V/60-75W (becuri de far de masina) legate in paralel (cele 3 ramuri). Dupa ce ai facut toate acestea alimenteaza trafo si urmareste cat de tare se incinge trafo. Daca nu trece de 40-45 grade dupa o ora de functionare e OK. Succes.

Link to comment
Share on other sites

Legi 3 becuri in serie. Faci de 3 ori acest lucru. Obtii 3 circuite fiecare cu cate 3 becuri. Aceste 3 circuite le legi in paralel. Atata tot. Daca trebuie sa cumperi becurile numai pentru acest test - e cam scump. Dar altceva nu stiu ce ai putea folosi. Niste nichelina de resou sau becuri obisnuite cu fasung normal de 24V/100W. ----O----O-----O---- ----O----O-----O---- ----O----O-----O----

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines