Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce integrat imi trebuie?

Guest spider_ktx

Recommended Posts

Guest spider_ktx

Dupa cum am scris in titlu nu ştiu daca exista totuşi, am nevoie sa inversez semnalele(r,g,b,v,h) care vin de la o placa cu iesire cga, am pus un convertor cga to vga dar in prima faza aveam toate culorile inversate si o instabilitate a imagini( aparea si disparea). Am pus un hex inverter 74hc04 si acum functioneaza bine, dar anumite nuanţe de culoare nu apar. ma gandeam ca eu am facut conversia ttl doar. Ma gîndeam daca exista un integrat in genul acestuia cu o construcţie similara unui simplu tranzistor ca in schema atasata. Ideea este ca nu vreau sa lucrez prea mult, e mai uşor cu un simplu integrat , mai ales ca trebuie sa fac mai multe astfel de montaje.Mulţumesc anticipat Adrian.

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply
Guest spider_ktx

am un convertor CGA-VGA, am pus azi un osciloscop pe intrarea CGA inainte de 74hc04 si se pare ca nu prea este ttl de aceea cred eu ca se pierd anumiţi biţi de culoare. Integratul care imi trebuia ar fi trebuit sa fie un RTL resistor transistor logic dar nu se mai fabrica asa ceva de prin ani '70, asa ca o sa il fac cu tranzistori, am niste npn uri de pe o placa final video ceea ce cred ca ar trebuii sa mearga.Merci pentru raspuns oricum

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines