Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dintrun Amplificator vechi .. daca se poate upgrada

Guest LooSeR

Recommended Posts

Guest LooSeR

Salut Am un amplituner Delia .. a fost foarte bun la vremea lui 2x50 se poate upgrada cega de genu 2x 100 sau 2x150?Eventual cat ma costa upgradeul asta .. .daca merita sau nu !

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• margarit2001

2

• Shambala

2

• Dj_Dog

2

• Bogdi16

1

man aici nu e ca la calculatoare sa poti sa faci upgradedaca fortezi amplificatorul mai mult ca sigur il arzi shi o sa-ti para rau...singura solutie e sa-ti faci altul mai puternic.bafta!!!

Transformatorul nu suporta putere mai mare decat 2x50W cat are el in prezent.Upgradeul ar insemna aproape sa-ti faci altul nou deci mai bine faci altul e cam acelasi nivel de munca

carcasa merge folosita , si tunerul daca mai merge :d ...daca traful e bine dimensionat o sa poti sa pui un final cu integrate de putere dar nu mult mai mare...ceva gen 2x75

Dupa cum ai zis colegii.Momentan tu ai un traf micutz care nu o fost facut sa scoata 2x100 adik dublu.Iesi mai ieftin dak iti faci altul nou.si ai putea iesi si mai ieftin dak ai lua piese din asta vechi.Alegerea ta Bafta

nu e nici o problema daca boxele sunt mai mari decat puterea amplificatorului.singura chestie care conteaza este ca boxa sa fie de aceashi impedantza cu amplificatorul.de ex: amplificatorul este pe 4 ohmi shi boxa tot pe 4 ohmi tre sa fie!!!

cu alte cuvinte merge fara nici o problema..numai sa nu legi mai multe boxe in paralel pe iesire numai daca au impedanta de 8 ohmi..altfel poti sa arzi amplificatorul

deci conteaza mai mult impedanta boxelor pe care le legi in paralel decat puterea lor.

sa legi in paralel doar 2 boxe de 8 ohmi. obtii astfel una echivalenta de 4 ohmi.

daca ai lega doua de 4 ohmi in paralel ai obtine una de 2 ohmi, mult prea putin pt. Delia. poti sa il arzi foarte usor.

la fel, nu legi in paralel o boxa de 4 ohmi cu una de 8 ohmi, vei obtine mai putin de 4 ohmi, ceea ce iar nu e pe placul amplificatorului.

dar eu ti-as sugera altceva, mai important, referitor la construitul altul amplif: - NU demonta Delia pina nu ai terminat ampliful cel nou.

pe acela il faci in aer (pe un placaj, fund de lemn sau carton gros, ceva), il incerci si dupa ce merge perfect il compari cu Delia.

nu la putere, ci mai ales la calitatea sunetului.

abia dupa ce esti multumit, zic eu ca are rost sa desfaci Delia pt. a-i folosi carcasa. altceva din el nu ai ce folosi ...

desigur, daca esti hotarat sa pui ampliful nou in carcasa Deliei, il proiectezi de la inceput sa intre acolo: - traf toroidal subtirel, cablajele pe dimensiuni potrivite carcasei si mai ales radiatoarele ... sa incapa.

din cate intrebi tu eu cred ca e o lucrare cam grea pt. tine - fara suparare.

fa-ti un prieten electronist ! :d (de preferat cu experienta)

Guest LooSeR

Ideea e ca nu stiu sa fac eu nici un amplificator :) Deci delia are doar 2x20 .. hm nush de ce am citit pe pe undeva 2x50 .. oricum ... idea e ca im itreb unu nouEu ascult muzika pe combina ... :) dar incurand o sa mut pc la mine in camera !!!! Cin are ideea cat costa un amplificator eventual 2x 100 sau 2x150 sau 4x50

Shambala apropo , vad ca ai idee de cum se aude amplitunerul Delia , poti sa-mi spui si mie , evident daca ai idee , cum se aude un IPA60 de la Vasile in comparatie cu Delia. Nu de alta dar intentionez sa cumpar 2 sau 4 IPA 60 in viitorul apropiat si tare as fi curios sa aflu care sa aude mai bine. Am mai incercat si alte amplifuri pe integrate dar m-au dezamagit rau si oricum oferta lu' Vasile e de departe super buna fata de chiciurile de pe piata.