Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie la fulger

Human

Recommended Posts

vreau sa fac o protectie pentru priza de 220V in caz de fulger.acum cu atatea ploi si tunete exista riscul de a ramane fara echipamente prin casa.protectia vreau sa o pun cam pe toti consumatorii din casa.intrebare:a construit cineva asa ceva, este posibil de realizat un astfel de montaj.multumesc si astept pareile voastre.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Human

3

• adi_0106

2

• Gheorghe Dracu

1

• Sharky

1

Top Posters In This Topic

Firma Schneider face asa ceva sigur. Deci nu paratraznet, sa ne intelegem, e o protectie la priza. Poti intreba acolo daca gasesti un meserias sa iti explice.

sunt prelungitoare care au astfel de protectie, de ce sa improvizezi cand poti sa dai cativa dolari pe ceva safe ..

Va multumesc de raspunsuri insa nu sunt ceea ce am eu nevoie.Un prelungitor cu o tripla protejata nu este mai nimic, protectia de pe tripla este mult inferioara unei protectii care este spre exemplu intr-un TV.O astfel de tripla la un fulger va face STOP cand se va arde siguranta, eu am nevoie de cu totul altceva, mai exact ceva cu transformator in cazul in care daca pe retea imi vine un 300V-400V, sau chiar un 180V eu vreau ca la iesirea sa am un 220V curat.Am nevoie de mai multe montaje pentru ca voi trece cam toti consumatori din casa pe astfel de protectii.Deci, nu ma multumeste ca la un fulger sa am o protectie sa arda o siguranta si dupa aceea sa nu mai am tensiune la priza.

Va multumesc de raspunsuri insa nu sunt ceea ce am eu nevoie.Un prelungitor cu o tripla protejata nu este mai nimic, protectia de pe tripla este mult inferioara unei protectii care este spre exemplu intr-un TV.O astfel de tripla la un fulger va face STOP cand se va arde siguranta, eu am nevoie de cu totul altceva, mai exact ceva cu transformator in cazul in care daca pe retea imi vine un 300V-400V, sau chiar un 180V eu vreau ca la iesirea sa am un 220V curat.Am nevoie de mai multe montaje pentru ca voi trece cam toti consumatori din casa pe astfel de protectii.Deci, nu ma multumeste ca la un fulger sa am o protectie sa arda o siguranta si dupa aceea sa nu mai am tensiune la priza.

pai asa zii ...... tu ai nevoie de un ATR (auto-transformator) :wink:

pai un unchi de-al meu are asa ceva si nu variaza iesirea :? are un fel de voltmetru pe intrare care arata cati V intra in traf .... si ala face ca dracu cand foloseste aparatul de sudura in alta priza - dar pe iesirea trafului tot 220 V ies :shock:

Guest Psicho Daddy

Sunt in Metro intre 2 si 5mil functie de putere si se numesc stabilizatoare si fac ceea ce spui tu la iesire scot 220V chiar daca tensiunea de intrare variaza, acu sa nu crezi ca daca vei avea 1000V :d la intrare o sa-ti scoata 220....

• 2 months later...