Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema simpla push-pull EL84


andreidinsv

Recommended Posts

http://www.triodeel.com/compact.html

http://diyparadise.com/web/index.php?op ... 4&Itemid=1

 

Am transformatoarele de iesire si parca as incerca un mic amplificator. Nu sunt inca convins ca schema asta ar fi cea mai buna alegere dar are avantajul ca e simpla si pot sa termin treaba repede cu cateva componente. Ce ziceti de schema? Dezavantaje? ECC99 are echivalent? Cu ce o inlocuesc?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Etajul final este si defazor...da este simpla si cam atit.ECC99 nu trebuie sa constitue o problema un alt ECC-XX ,ajustezi decit valoarea rezistentei din catod ECC-XX(99).Daca nu tii mortis la aceasta "schema",.Vezi ca sint o "armata" de scheme cu EL84-PP aici pe forum...unele "discutate" gata.Mai bine spune ce trafuri de iesire ai ?.

Link to comment
Share on other sites

asa cum a spus valderama in locul lui ECC99 poti pune orice dubla trioda ECC81,82,83,85,88,6H1,2,3,6,8,9schema are un mic inconvenienttuburile finale care fac si defazarea nu se vor uza la fel,cind va aparea un dezehilibru intre ele ,defazarea semnalului nu se va mai face corect si vor aparea distorsiunieste de preferat ca tuburile EL84 sa fie imperecheate ,sa aibe caracteristici cit mai apropiateaceasta topologie a schemei a fot folosita si de rusi ca etaj final in radioul Festivalsdaca vrei sa folosesti cit mai putine componente si tuburi poti cauta o schema care are defazorul facut cu o singura trioda,defazor cu sarcina distribuita din catod si anod ,asa zisa "catodina'pentru stereo o sa folosesti acelasi numar de tuburi ca la schema ta ,o dubla trioda si 4 EL84defazorul catodina este mult mai stabil decit schema care ai postat o tusucces

Link to comment
Share on other sites

Transformatoarele sunt de foarte buna calitate, provin dintr-un amplificator RFT. Posibil ca acel amplificator sa fi fost push-pull cu ECL 82 deoarece omul de la care am cumparat transformatoarele sustine ca amplificatorul avea doar patru tuburi si avea si corector de ton.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines