Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce inseamna mAh?


Guest amatoru

Recommended Posts

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

A- Amperh - oram - mili - subdiviziunemAh - mili Amperi / orade ex :o baterie de 12V are 1000mAh.Asta inseamna ca din ea poti "trage" un curent de intensitate 1000mA (1A) timp de 1 ora.Daca consumatorul tau trage 5mA....foarte bine ! Tine foarte mult !De ex: pt 5mA - bateria ar tine 200h

Link to comment
Share on other sites

mAh - mili Amperi / ora

De acord cu toate info postate, cu exceptia mA/h. Nu exista "miliamperi_pe_ora". Este miliamperi_inmultit_cu_ora, pentru ca mAh este o masura a energiei, care rezulta ca urmare a integrarii puterii in timp. Daca puterea ar fi constanta, atunci in urma integrarii ar rezulta o functie de gradul intai in timp si s-ar ajunge la formula cunoscuta E=P*t=U*I*t=U*(I*t) si de la produsul I*t apar mA*h. Nu uitati ca operatiile se efectueaza si asupra unitatilor de masura, deci daca inmultim curent cu timp, nu are de unde sa iasa curent supra timp.

 

Daca ar fi sa mergem mai departe, o baterie care are capacitatea de 1000mAh si o tensiune medie pe timpul descarcarii de 1V, are stocata in ea 1V*1000mAh=1000[V*mA*h]=1000[mW*h]=1[W*h]=3600[W*s]=3600[Jouli]. Nu apare nicaieri W/h, nici mA/h. A, ar putea sa apara daca valoarea curentului creste in timp cu x mA/h. Ar fi cazul curentului prin bobina unei surse in comutatie, dar la baterie, nu se aplica. Acolo e produs ptr ca reflecta energia stocata.

 

Confuzia este extrem de frecventa in cazul masurarii energiei electrice. Cititi cu atentie pe contoarul de energie. Acolo scrie KWh, NU KW/h.

 

Cirip

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines