Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diagnosticarea AUTOMOBILELOR cu ajutorul PC-ului ...


Guest balog

Recommended Posts

Guest balog

Pentru cei ce cunosc scheme(kituri) si softuri de Diagnosticare a automobilelor am deschis acest topic de discutii.

Am pus si eu citeva linkuri.

 

http://www.OBDII.com -citeva lucruri interesante despre On Bord Diagnosys

http://jastec.co.kr/eng/ - de unde se poate downloada manualul de utilizare a scanerului -Daewoo SCAN 100 (CARNICS MET-5000)

http://www.carlton24v.co.uk/tech1.htm -se poate downloada manualul scanerului Vectronix Tech1

http://www.scantool.net - poti sa iti faci singur dispozitivul de conectare si softu e gratuit (pentru uz personal)- pt. uz neprofesionist.(se folosesc circuite integrate pentru amatori care nu se gasesc la noi din ELM320, ELM322, ELM323)

http://www.ozenelektronik.com unde pot fi realizate module cu microcontrolere cunoscute dar care ei le vind gata programate, dar se pot face si simulatoare simple.

http://www.obddiagnostics.com- se gaseste schema scanerului-PWM, VPW, ISO-9141, ISO 14230 NOT for vehicles with CAN bus. Cu microcontrolerul gata programat BR16F84.(usa-nu se gaseste in ro) Software gratuit.

http://www.techedge.com.au/vehicle/aldl8192/8192hw.htm - schema si soft pentru comunicatie ALDL pe 160/8192 Baud

Link to comment
  • Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest balog

Desi am pus de citeva zile acest topic se pare ca nu prea prezinta interes pentru unii iar cei care l-au vizitat nu cunosc in domeniu nimica. :!: Sint singurul de pe acest forum care cunoste diagnosticarea automobilului cu ajutorul scanerului sau PC-ului prin portul OBD :!:

Link to comment

Desi am pus de citeva zile acest topic se pare ca nu prea prezinta interes pentru unii iar cei care l-au vizitat nu cunosc in domeniu nimica.Sint singurul de pe acest forum care cunoste diagnosticarea automobilului cu ajutorul scanerului sau PC-ului prin portul OBD.

poti se te consideri al mai tare pe domeniul asta :lol: faza e ca s-a mai discutat pe aici de interfete lahttp://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t ... hlight=obdsi daca dai o cautare pe fratele Google si scrii acolo la cuvinte de cautare OBD inteface ALDL schematic alea alea.. gasesti de toate.. imi pare rau sa-ti spun ca nu ridicam statui :oops:
Link to comment
Guest TheOne

Sint singurul de pe acest forum care cunoste diagnosticarea automobilului cu ajutorul scanerului sau PC-ului prin portul OBD.

esti centaur ! :lol:
Link to comment

Multumesc pentru redirectionare.Tocmai acuma studiez adresele de siteuri puse pe acel topic.

sper ca ai gustat gluma cu statuia :)ideea e ca pe mine m-a pasionat tema cu testerele, dar nu mi-a dat nici unu masina pe mana sa ma joc cu ea, desi n-ar mai da bani sa li se faca testele :lol:
Link to comment
Guest sorin6

Sint singurul de pe acest forum care cunoste diagnosticarea automobilului cu ajutorul scanerului sau PC-ului prin portul OBD.

*De aia nici nu te ia nimeni in serios, esti prea genial pentru noi, amatorii...Si prea modest, in plus...
Link to comment
Guest balog

scuze dar am pus punct in loc de semnul exclamari sau intrebarii.Eram mirat cum de sunt singurul care cunoste domeniul.trebuia sa sune asa:Sint singurul care cunoste diagnosticarea automobilului cu ajutorul scanerului sau PC-ului prin portul OBD :!:am modificat ca sa intelegeti ce am vrut sa zic.Dar sa trecem la treburi serioase ca vad ca va place sa vorbiti aiurea si sa umpleti forumu cu prostii ca la altceva probabil ca nu va duce capu.Altfel faceati ca niq_ro care pe linga comentarii a adus si o completare la topic, si tin sa ii multumesc.

Link to comment
Guest balog

Pai la serviceul unde sunt eu tariful de tester este 500.000, testarea dureaza cel mult zece minute.

La service se folosesc doua testere:

-- DAEWOO SCAN 100-manualul la linkul http://jastec.co.kr/eng/ .

-- Opel TECH 2 (Vetronix)- http://www.vetronix.com -nu dau manualul pe site, dar este asemanator la meniuri cu Daewoo Scan100.

-- Tech1A (Vetronix)- http://www.vetronix.com -manualul se poate downloada de pe siteul http://www.carlton24v.co.uk/tech1.htm

 

tin sa precizez ca toate adresele de net interesante despre acest subiect le voi posta numai la primul post despre topicul asta, pentru cei interesati pot reciti din cind in cind primul post al acestui topic

Link to comment
Guest golaba

Pai cele de la linkurile postate de mine mai sus mai putin ultimul link.In principal la al patrulea si al saselea unde softu este destul de dezvoltat.Problema este ce faci cu componentele ca nu se gasesc, Daca ai vreo solutie zi-mi si mie.Am fost banat pe acest forum pentru o luna astfel ca am schimbat numele. din balog in golaba.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines