Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mod de captusire incinta cu material fonoabsorbant

Guest xti000

Recommended Posts

Guest xti000

Salut !

Pentru usurinta intelegerii am facut si un desen al unei incinte de-a mele.

Sunt boxe home made si m-am impotmolit la faza captusirii pe interior. Din cate am citit pe forum cel mai indicat ar fi sa folosesc lana, daca nu, vata din sticla.

Intrebarle mele sunt:

Avand in vedere ca boxele sunt cu incinta deschisa, trebuie captusiti toti peretii interiori? sau numai anumiti pereti?

Ce grosime sa aibe materialul si totusi de care sa folosesc?

Multumesc !

Posted Image

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

De obicei la bas reflex se captusesc toti peretii in afara de cel frontal (cu difuzoarele). Poti sa il captusesti si pe asta dar e mai mult de munca (decupat).Materiale: lana, vatelina sau burete.EXCLUS vata de sticla (vezi ca s-a mai discutat)

Guest artboyalex

"EXCLUS vata de sticla (vezi ca s-a mai discutat)" , doar dak nu vrei sa inhalezi particulele de sticla si sa devi transparent !!! :lol:

grosimea capitonajului se determina prin incercari - depinde cum iti place tie sunetul. asa se facea pe vremuri, asa se face si acum :wink: l-am intrebat si eu pe Vasile si exact asa mi-a spus.acuma poate depinde si de ce putere va avea incinta ta. la vatelina se recomanda o panza rara.

Guest xti000

grosimea capitonajului se determina prin incercari - depinde cum iti place tie sunetul. asa se facea pe vremuri, asa se face si acum :wink: l-am intrebat si eu pe Vasile si exact asa mi-a spus.acuma poate depinde si de ce putere va avea incinta ta. la vatelina se recomanda o panza rara.

50W (nu bag in ea mai mult de 25W oricum)Da' cum influentzeaza grosimea materialului fonoabsorbant sunetul?Cum s-ar auzi de exemplu cu un strat de 1 cm grosime shi cum se aude cu unul de 3 cm?10x

Poti face ceva incercari cu programul unibox dar acesta iti va spune doar niste cifre care conteaza mai putin. Ca idee variaza putin (cu 1 - 1.5 dB) dar poate se vor auzi mai placut. Mai bine le asculti si vezi cum iti place.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines