Guest claus_mafia Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Vreau sa-mi fac un amplif.M-am uitat pe la Adelaida si dupa mine, as face cam asa:Corector de ton AD-012M + Amplif. AD-024NR de 2x100W2x70W RMS/8 Ohmisau Corector de ton AD-012M + 2 x AD-023, k sa am putere mai mare.Banuiesc k AD-023 are cam 140W RMS/8 OhmiLa astea mi-ar mai trebui Transformatorul toroidal + blocul de alim. recomandat pt. amplif. AD-051V2.Banuiesc k imi trebuie doua blocuri de alim. si un Transf....alimentarea pt corectorul de ton.Poate sa-mi spuna cineva daca e bine, ce imi mai trebuie, alte sugestii...Da', acuma, nu sunt sigur... Unii zic k amplif. d la adelaida sunt niste petarde, altii nu.Ma lamureste si pe mine cineva?daca sunt petarde, cine poate sa-mi faca un amplif. finit de 2x150W RMS/8Ohmi cu dist. cat mai mici. Si nu foarte scump. :?: [/b] Link to comment
adi_0106 Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 sa o luam cu inceputul1. ad024nr - 2 X 100 W (70 W real/4ohmi) cu tda7294 - sunet specific tda7294 :roll: , constituie avantaj filtrajul + redresarea integrata pe placa si radiatorul inclus - necesita doar transformator2. 2 X ad023 - putere mai mare in jur de 140 W/8ohmi (asa cum ai zis si tu), necesita trasformator + redresare + filtraj si radiatordar daca vrei putere bruta, claritate, sunet cald si distorsiuni reduse recomandate sunt amplificatoarele pe tranzistori in functie de buget si necesitati tu alegi ceea ce vrei :wink: BAFTA !!! Link to comment
Mircea Bartic Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 dar daca vrei putere bruta, claritate, sunet cald si distorsiuni reduse recomandate sunt amplificatoarele pe tranzistori BAFTA !!!amplificatoare pe tranzistori, dar nu cele de la Adelaida :lol: , decat alea , mai bine kiturile cu 7294 :wink:P.S. vad ca de o vreme s-a creat o isterie in masa cu acest TDA 7294.tot spuneti ca e un integrat prost , ca suna, nasol, eu NU cred ca majoritatea celor care spun asta AU FACUT MACAR un montaj cu 7294.Eu am facut suficiente, si pot sa spun cu mana pe inima ca pe o pereche de boxe de calitate suna extraordinar de bine, clar , fara zgomot de fond, fara distorsiuni sesizabile, si are gama de frecvente suficienta (vezi datasheet)Parerea mea este ca integratul acesta a ajuns atat de blamat din cauza personajelor casre incearca sa il foloseasca in alte scopuri fata de cel in care a fost construit de ST microelectronics.Acestea sunt persoanele care il folosesc la petreceri, sau sunt ceva maniaci care folosesc difuzoare chinezesti, si vor bass de sa le joace dintii in gura ascultand in casa.TDA7294 este un circuit integrat in tehnologie DMOS care da clasa la multe amplificatoare cu tranzistori existente.este facut pt ascultat in casa pe boxe bune, nu pentru dat petreceri ! :? Link to comment
csl1131 Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 eu NU cred ca radiatorul ala face fata la 2 tda-uri.. poate cu un ventilator dar nici asa nu stiu..pt ca are fundul foarte subtire.. parca era numai vreo 3 mm daca tin eu bine minte.. Link to comment
ICEMAN Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 nexus io vreau sa te aprob in ceea ce priveste performatele acestui integrat io am folosit multi ani un amplificator cu 4 astfel de integrate cate 2 in puntesi te contrazic spunand ca merge f bine pt petreceri chiar mai mariinsa intradevar---- FOLOSITI DIFUZOARE PERFORMANTE daca vrei performantzanu mai incercati sa scoateti untul din chinezarii, ca degeaba ai amplificator bun daca difurile... lasa de dorit o intamplareo data am luat cu mine 4 sateliti; 2 cu difuri de 10" si tweerer si 2 cu 8" cu tweetertoate 4 aveau chinezarii pe ele, dar am crezut ca fac fazta pe sateliti :lol: iar ca bas am avut 2 hornuri cu alpha15 eminence (TINETI CONT CA ERAU PT BAS)am avut neplacuta surpriza... ca satelitii sa nu se auda :lol: :lol: :lol: pana nu am bagat urechea in ele nu mi-am dat seama ca se aud, pt ca cele 2 eminence le acopereauasa ca m-am invatzat minteasta se intampla acum 7 ani cand mi-am dat si eu seama ce inseamna un difuzor bun... atat ca SPL cat si ca fidelitate :wink: si cred ca nexus are dreptate cand spune ca multi care afirma ca TDA7294(mai nou si TDA7293) nu este stralucit, nu au facut macar un montaj cum trebuie cu aceste integratecsl eu am pus 8 integrate TDA7293 pe un radiator de 30cm/10cm/3,5cmcu grosimea partii pe care sunt montate integratele de 5mm si aripiaore de 3cm inaltime din cm in cm pe toata suprafatza si se incinge la 80 gradebineinteles cu ventilatie; dar vroiam sa iti dai seama ca la 7294 rezista cu brio :wink: Link to comment
Sharky Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 hornuri cu alpha15 ? / : ) :? Merge horn cu asa ceva? Link to comment
Mircea Bartic Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 e cam periculos pentru difuzor :shock: "motorul" magnetic e slab rau , o sa piarda controlul usor si o sa se faca praf :? Link to comment
Guest claus_mafia Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 sa o luam cu inceputul1. ad024nr - 2 X 100 W (70 W real/4ohmi) cu tda72942x70W RMS/4 Ohmi?Cineva mi-a spus k, cu transformatorul recomandat de ei, as putea obtine 2x70W RMS/8 Ohmi. Link to comment
Sharky Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 merge linistit..Daca vrei 4 ohmi sa iti iei un traf a.i. sa ai cam 29V dupa filtrare. Link to comment
adi_0106 Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 amplificatoare pe tranzistori, dar nu cele de la Adelaida :lol: , decat alea , mai bine kiturile cu 7294 :wink:asta am vrut sa spun si eu, dar pe la ora 1 AM eram obosit si am uitat sa mai specific acest lucru :oops: referitor la TDA7294 - sunt de aceeasi parere - este bun dar nu ca sa faci minuni cu difuzoare kk-mk :lol: bass - nu prea poate sa scoata ca amplificatoarele pe tranzistori, dar pe bass-medii, medii si inalte este excelent :wink: Link to comment
Alexxx Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 daca vrei si putere si fidelitate parerea mea k ar fi mai bine sa incerci cu un STK 402 120 are 120W - THD 10% si 80W - THD 0.4% sau poti sa incerci alt STK cu putere mai mare. Daca stai sa te gandesti k "zgomot" sunt cam la fel dar fidelitatea nici nu se compara. Acum depinde si incaperea care vrei sa asculti k intr-o camera de 2/2 nu vei simti diferenta dintre 20W si 100W Link to comment
Mircea Bartic Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 buba este ca SANYO nu mai produce STK de ceva timp, asa ca majoritatea circuitelor integrate de pe piata sunt false. :cry: daca folosesti asa ceva nu exagera cu alimentarea sa nu ai cumva surprize :idea: Link to comment
Alexxx Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Adevaru e k STK-urile nu se bucura de prea multe protectii... :( Link to comment
Guest TheOne Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 mai exact de nici o protectie :lol: Link to comment
ICEMAN Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 pai sincer sa fiu, majoritatea (cred ca peste 90%) dintre STK-uri sunt hibride si nu au nici o protectie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sincer prefer un paralel cu TDA7293 cu protectii solidemai bine pun mai multe integrate sa cresc puterea decat sa dau banii pe montaje cu protectii pt tot montajuleste posibil sa nu fie chiar horn incinta care o am io la alpha 15deci unda din spate iese in fatza printr-un sistem care se apropie mai mult spre bass reflex dar nu este cu tuburi iar metoda prin care ajunge unda din spate , in fatza este foarte asemanatoare cu hornul numai ca deschiderea este mai micasper ca ati inteles ce am zis io aici Link to comment
Recommended Posts