Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom


Postări Recomandate

daca a mai cumparat cineva ,ce modificari trebuie aduse ca sa scoata macar 2x150W/4ohmi?Cel care l-am luat eu nu are decat 2X2 finali ,nu 2x4 finali ca in prezentarea kitului. Prefinalii sunt de 0,1A(cam slabi cred eu).Pe radiatorul cu finalii nu are tranzistor sau termistor pentru reglarea regimului termic,nu are nici semireglabil pentru reglarea curentului de mers in gol.Are cineva schema kitului?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Angel

[attachment=1]kit500.JPG[/attachment]Nu va mai incurcati cu chinezarii,am avut si eu un astfel de amplificator cu 4 finali (2SA1943 / 2SC5200),mai mult de 120 Wati ,dar de la cine lai cumparat te-a informat gresit despre puterea lui in varianta cu 4 finali [250 Wati] iar in varianta cu 8 finali [500Wati],eu lam avut si pe cel de 500 Wati cu 8 finali e ceva mai bun in putere poti obtine max 240 Wati /8 Ohmi,o sa atatsez pozele cu ambele amplificatoare ,se gaseste de vanzare ,sitelu este atatsat pe poze.pentru cei care doresc sa si construiasca statii audio de mare putere le pot atasa scheme.

Link spre comentariu

poti obtine max 240 Wati /8 Ohmi

240W/8 ohmi inseamna 43,8Vef pe sarccina, adica 123,9Vvv... acestia se obtin la o tensiune de alimentare a etajului final de +/-70Vcc sau 2x50Vca aplicati la intrarea redresorului dupa acel pcb - imposibil de realizat cu acel kit (se alimenteaza cu maxim 2x28Vca, asa cum precizeaza prospectul).Aceasta putere se poate obtine daca cele doua canale se conecteaza in punte, devenind un amplificator monofonic, perfect posibil cu alimentarea indicata in prospect.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Culmea este ca niciun " posesor " de KKmivaRRom nu a scos schema acestui amplificator , si asteapta mura-n gura de la altii.......Pai cum sa primiti sfaturi competente daca nu stim despre ce este vorba ? Orice schema , cu valorile componentelor dimensionate corespunzator , cu tranzistorii schimbati cu altii care sa permita tensiune mare , permite o putere mare de cateva sute de Wati . Problema care se va pune dupa aceea in privinta calitatii redarii este legata doar de particularitatile schemei , de solutia tehnica aleasa.........Deci tot la schema ne intoarcem !Culmea este ca majoritatea subiectelor pe aceasta tema au fost initiate de semianalfabeti care plini de orgoliu faultau la greu limba romana si aveau pretentia sa ii invete altii electronica , iar dupa ce descopereau ca au luat teapa au fugit cu coada intre picioare , dar nu au dus lucrarea pana la capat : uite schema , cum sa o modificam in sensul maririi puterii audio ? Oare KKmivaRRom da teapa doar la retarzi ? Chiar niciunul dintre " posesori " nu este mai rasarit la minte incat sa putem colabora astfel incat sa il ajutam dar nu numai pe el , ci si pe ceilalti pagubiti ?

Link spre comentariu

imi vine mie sa cumpar un modul "minune" sa il modific doar , la cat caz s-a facut pe seama acestui kit.. s-au deschis din pacate mai multe topicuri in legatura cu acest kit. Fara a fi acuzat de pupindosism , ii dau dreptate lui Hpavictor si sunt de aceeasi parere ,cu modificarea benefica , in sensul schimbarii tranzistorilor si modificarea valorilor rezistentelor , capacitorilor acolo unde e nevoie , pentru a putea alimenta modulul la o tensiune mult mai mare, implicit putand debita o putere mai mare. nu ar strica totusi niste poze fata verso cu kitul , dar de rezolutie mare , ca sa vedem si noi mai bine despre ce e vorba :da

Link spre comentariu

Sa nu cadem in extreme.........nu merita cumparat asa ceva , doar ca sa incerci sa ajuti , pentru ca binele facut cu forta se numeste viol !!!Dar daca pe ei nu-i intereseaza.............merita sa ne zbatem ?Stii vorba aia " un prost aruca o piatra in balta , si 100 de destepti se chinuie s-o scoata " asa ca hai sa nu confirmam toate vorbele de duh , sa lasam ca prima mutare sa o faca ei ! Dar la cat sunt de retarzi unii.........nu cred ca vreodata vreunul unul se va deranja sa scoata schema sau sa-ti trimita PCB-ul pentru asta !

Link spre comentariu

imi vine mie sa cumpar un modul "minune" sa il modific... in sensul schimbarii tranzistorilor si modificarea valorilor rezistentelor , capacitorilor acolo unde e nevoie

Bineinteles ca daca se doreste alimentarea cu tensiune mai mare vor trebui recalculate o gramada de rezistente care asigura polarizarile, inlocuite tranzistoare, capacitoare care au tensiune mai mare de lucru. Dar merita sa cumperi un cablaj (dor pe el il vei reutiliza!) cu juma' de milion?
Link spre comentariu
Vizitator startstop

kitul asta de 2 x 500W de la tehnoelectric sau mivarom e un kit bun daca mai bagi vreo 50 lei in el si ii atasezi un radiator pe masura. Apoi, fie vorba intre noi, spuneti-mi voi o firma in Romania care face un kit de amplificator audio fix la fel ca cel de la mivarom in numai 70lei ? Sa fim seriosi, in Romania nu se merita sa mai faci asa ceva (ies prea scumpe)! A trecut vremea aia, cand imi povestea taica-miu, ca un radioamator pe vremea lu Ceasca facea un radio hobby cu 3 - 5 tranzistoare si il vindea cu 300...400lei. Dragi copii, aia erau bani atunci (traiai doua saptamani si de duceai si la mare), iar in acum 400 lei e aproape jumate dintr-un salar minim pe economie. Pai, cui nu i-ar conveni acum sa-l plateasca cineva cu 400 lei (noi) ca sa construiasca un montaj cu 5 tranzistoare - unde numai piesele daca costa 10 - 15 lei - mi-ar conveni, voua nu, dar cine iti da bani astia?! Asa ca nu mai comentati kituri China atat timp cat in Romania nu poti sa faci acelasi kit, aceeasi calitate, cu pretul miva sau tehnoelectric?Apoi, daca faci kituri prea scumpe, nu ti le cumpara nici dracu sau, poate poate, cu greu le vinzi, pentru ca daca ii spui unuia ca kitul de amplificator audio costa 350 lei, se duce si isi cumpara din magazin un amplificator China cu 200 Euro. Apropo, stiati cat de bine se vand boxele alea de kakat cu amplificare pe ele la vreo 300... 500 lei bucata? Sunt pe la gara de nord cum intri la metro. Se cumpara intr-o prostie chiciuri de alea, de ce? Romanul e sarac, studentul de abia isi permite o chiftea (vorbesc de studentii de rand, nu aia cu bani, aia nici nu se chinuie sa mai construiasca). :rade:

Link spre comentariu
:rade: Acu' am vazut - ala de 2x500W e sapte sute de mii... are si integratele alea, parca prin protectie daca tin minte - chiar NU merita! Ala de 2x250W e juma' de milion si nu mai are nici integratele alea... dar tot nu merita sa dai banii aia pe un cablaj... poate se exfoliaza tot cind te apuci de dezlipit!Daca e sa-l alimentezi cu 2x28Vca asa cum scrie acolo si sa-ti faca galagie - e OK daca cineva se multimeste cu atit. Ieftin si bun nu exista.
Link spre comentariu

Multi ataca dur mivaromul insa adevarul este ca au vanzari destul de mari, de ce? pai ei sunt o alternativa pentru cei multi care nu-si permit sa dea cate 20-30 sau si mai mult pe un singur tranzistor evaluat ca fiind original prin alte parti astfel justificandu-se preturi uneori ridicole, pe conzii de la sursa care costa uneori pe la magazine de firma echivalentul unui amplif mai mic, si multe alte componente dintr-um amplif care daca ar fi achizitionate cu toate la asemenea preturi ( fara a avea insa garantia 100% ) ca-s originaluri atunci ar insemna ca clientul care te roaga sa-i faci ampliful nu si l-ar mai permite sau oricum ar trebui sa plateasca o suma mare, sau foarte mare care sa acopere costurile de realizare si manopera producatorului ca nimeni nu face pro-bono.

 

Trebuie sa intelegem si sa acceptam ca nu toti isi permit produsele hi-end si unele compromisuri trebuiesc facute, depinde de fiecare in parte sa aleaga inspirat unde anume.

 

Sau oricum, asta este parerea mea. :96

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări