Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare in clasa A sau B?

overdrive

Recommended Posts

Am deschis subiectul la cererea unui coleg de forum.Eu prefer ptr hi-fi in casa clasa A (doar iarna :lol: ) si clasa AB ptr puteri mai mari.

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kappa_ii

1

• overdrive

1

• csl1131

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

depinde foarte mult de schema.. de ex o schema pelativ proasta in AB se poate auzii mult mai rau decat una in clasa B... in general cam asa zic si eu ..A pt puteri ff mici si AB pt mai mari....sau poate un G sau eventual chiar D(sau T,nu am auzit T,dar cica s-ar auzii mai bine decat D,aproape ca un AB...) pt puteri foarte mari...

eu am ascultat amplificatoare in clasa A - unele chiar foate bune dar eu nu am observat diferente auditive intre clasa A si AB cu conditia ca cel in clasa AB sa fie facut bine - finali imperechiati corect ! clasa a este prea de tot are cam 25 % randament adica jalnic , poate la anumite puteri sa aibe si 5 % . clasa AB in medie are cam 50 % randamet si poate urca pina pe la 70 % ! cel mai bine e sa luati amplificatoare la care sa nu observati zgircenia producatorului ca in rest e mult noroc !!