Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help Me la IPA 60


Recommended Posts

Vreau sa-mi fac un amp. IPA60 si vreau sa stiu daca in loc de tranzistoarele finale IRF532 si IRF9532 pot folosi IRF540 si IRF9540. Si cum pot constru bobina de la iesire, din cate am inteles eu o pot face din sarma de CuEm de 1mm bobinata pe un rezistor de 10ohmi/2W.

Link to comment
  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am doua condensatoare de 10000uF/40V dar nu le pot monta pe placa amplificatorului pentru ca sunt imensi si din cate am inteles eu trebuiesc montate cat mai aproape si de aceea am pus de 2200. Merge sa ii montez si pe cei de 10000 separt, adica nu pe placa amplifului?

Link to comment

ok am pus condensatori de 100nF in paralel pe cei de 2200uF iar pe cei de 10000 i-am legat la 5cm de placa amplifului cu fire groase. Spuneti-mi daca socul de la iesire se face bobinat pe un rezistor de 10ohmi/2W sau nu? Si la reglajul de bias conectez intrarea la masa sau o las libera?

Link to comment

Cablajele le-am facut am montat si componentele inclusiv finalii. Acum mai am sa fac trafu de alimentare si dupa aia sa alimentez si sa reglez amp-urile. Rezistori de 39ohmi si 5W pe alimentare merg ca sa nu omor finalii? :oops: . E primul amp. cu MOS-Fet pe care il fac de-aia pun atatea intrebari sper sa nu va suparati. :)

Link to comment

eventual pune 2 rez dinalea in ||, ca daca stezi biasul la 100mA iti va cadea aproape 4V si cand o sa pui faraa rezistente biasul va fi mai mare.Chestia e sa limitezi curentul la scurt cirtuit la o valoare rezonabila <5A, iar influenta celor 2 rezistente sa fie minima.Sa nu cumva sa masori cu ampermetrul ca il poti arde, mai bine masori caderea de tensiune pe rezistentele de pe alimentare.La mine biasul e pe la 20mA, reglat la osciloscop.Sa ne spui parerea despre amp.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines