Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compilatorul cel mai bun pentru PIC-uri?


Recommended Posts

Am o intrebare - care considerati ca este cel mai bun compilator pentru PIC-uri - asta referitor la marimea codului translatat, numar de PIC-uri suportate, functii si nu in ultimul rand cost.Eu am lucrat cu OSHON - mi se pare foarte bun la cod rezultat, dar mi-am cumparat mikroBasic de la Mikroelektronika - totusi OSHON-ul mi se pare mai bun.Parerea voastra?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

In opinia mea, compilatorul cel mai bun este HiTech C. Suporta toate PIC-urile, stie sa optimizeze foarte bine, exista si un site (independent) foarte bun cu exemple si informatii utile (http://www.microchipc.com), exista si o versiune free pentru PIC16 (inclusiv pentru aplicatii comerciale) limitata la 2k cod si numai cateva PIC-uri suportate, se integreaza complet in MPLAB (suport oficial din partea Microchip), demo disponibil. Site-ul producatorului: http://www.htsoft.com

Dezavantaj: ca la orice lucru bun, pretul este destul de mare (950$ versiunea pentru PIC16 si PIC17, tot 950$ versiunea pentru PIC18 si 1150$ versiunea pentru dsPIC).

 

Un compilator ieftin (fara suport oficial, insa din cate inteleg suporta PIC16 si PIC18) gasiti aici: http://www.picant.com . Demo disponibil.

Versiunea full, pentru uz privat costa 60$, iar cea pentru uz comercial costa 130$.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines