Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

g

Guest dj_cristi

Recommended Posts

Guest dj_cristi

cu acest programator am reusit sa ard doua PIC18F448, si dupa ce s-au ars am masurat tensiunile si am observat pe pinul de date erau 5.8V (folosind Hardware Check din IcProg). cred ca din cauza asta s-au ars... , apoi am legat si acest pin la ULN si i-a mai luat din tensiune... acum sunt cam 3.7V pe el. acum imi merge perfect programatorul , am mai incercat pe 3 pic-uri... cu delay 0 in icprog.cele care s-au ars, unul dintre ele are RB7 high tot timpul, iar celalalt are RB6 high tot timpul, deci nu le mai pot face nimic...cred ca problema cu tensiunile se poate rezolva inlocuind diodele 1n4148 cu zenere 5v1

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest dj_cristi

sorry, am apasat gresit pe buton si am facut un nou thread, asta trebuia sa fie un reply la threadul ala cu programatorul jdm.

Guest dj_cristi

aaa. am mai ars inca unul :((( i-am dat read in ic-prog, si nu era conectata alimentarea externa... si s-a ars si asta...

Guest dj_cristi

in unul... de data asta 18F452.... ce draq au mah pic-urile astea? sunt asa de sensibile?de data asta era pic-ul pus in slot, i-am dat read, write, verify, totul ok pana aici... l-am lasat in slot si am scos putin cablul serial , si cand l-am bagat se aprinsesera toate led-urile (adica si cel de clock), si am masurat si acum picul are mereu toate iesirile high... nu-l mai pot programa , nimic.... nu stiu ce sa-i mai fac programatorului asta ca m-a disperat.mentionez tensiunile obtinute cu picul scos din soclu (activate din icprog):mclr=13Vvpp=4.93Vdata=3.8Vclock=5Vmie mi se pare totul ok, nu inteleg de ce tot se bushesc...o sa incerc sa pun nishte zenere in loc de 1n4148