Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor grundig cuc 3600-defocalizare


Guest stelica

Recommended Posts

Guest stelica

Sunt o panarama de electronist-amator si am o panarama de grundig supercolor(monolith) de prin anii 80-90.brusc defocalizare,nu foarte accentuata dar uniforma,atat cat sa disting foarte greu scrisul .dupa cateva minute apar perturbari urate pe imagine cu zgomot (sasa.tiuit)puternic in difuzor(probabil descarcari in tub).Daca stie cineva ce se intampla astept o solutie ,o pista.multumesc!

Link to comment
  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dupa cum vad pe schema se inroseste rezistenta care merge spre EST-WEST.Verifica cele doua diode care vin legate din colectorul tranzistorului condensatorul nepolarizat care vine dinspre traf.,condensatorii in serie cu deflexia.Banuiesc ca se incalzeste finalul de linii,ai un consum undeva care iti omoara din tensiunea de colector si automat scade si focalizarea.I-al usor la verificat ca nu e cine stie ce.TDA 4950 mai este intreg?

Link to comment
Guest dan velici

rezistenta aia se incinge datorita unui consum ,defect integratul care face Est Vest ,incearca mai intai dioda zenner ZPD30, Este foarte posibil ca din cauza triplorului sa ai rastru defocalizat dar nu este exclus sa fie si soclul tubului cinescop,unde din cauza umiditatii este oxidat :idea:

Link to comment

schimba omule triplorul, nu ne mai spune ca nu are nimic cat timp nu l-ai schimbatare bliderul prost, de aia face arc electric la focalizare in soclu , de aia se vedea defocalizat, etc ( poate dse aia s-a si ars est-vestul )ai grija de triplor iei ca cele chinezesti nu merg pe diagonala mare , o sa iti scada contrastul cand dai lumina mare

Link to comment
Guest balog

Daca are descarcari pe soclu:Problema grava -tensiunea de alimentare a sursei de alimentare TV a crescut cu peste 30%( verifica tensiunile sursei si numai daca sunt in regula treci mai departe).Remediaza de urgenta sursa de alimentare. Incearca o remediere statica fara sa pornesti TV-ul(verifica condensatoarele si potentiometrele de reglaj in cazul ca exista).Dupa remedierea sursei poti remedia si restul problemelor.Rezistorul ala se incinge in cazul in care nu mai ai rastru numai daca sa ars tranzistorul acela BU508 T572(nu se vede prea bine schema)pentru verificarea sursei ai grija sa schimbi inainte acest tranzistor sau sa il scoti din circuit(nu se recomanda scoaterea).Parerea mea este ca sunt probleme grave in tV care iti solicita indeminare si pricepere-dul la un electronist specializat sau in ultimul caz arunca-l la gunoi.

Link to comment
Guest stelica

T 572 este bun,de asemenea toate diodele,rezist. cond. dinprejur sunt in regula.Intradevar nu mai am rastru.Problema este,din cauza pot. de focalizere defect,implicit disparitia tensiunii de focalizare.e posibil sa se ajunga la tot ce am insirat de-a lungul discutiei ?p.s.multumesc Balog,am sa verific sursa mai amanuntit.

Link to comment

schimba dom'le triplorul ala, ai descarcari in soclu din cauza bliderului , am mai spus odata lucrul asta posibil focusul crapat de cât s-a jucat lumea la el sa regleze mereu , contactele mancate tot din cauza bliderului

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines