Guest danielflorea1985 Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Sorry k revin cu o tema care a mai fost discutata dar....ma poate ajuta si pe mine cineva cu o schema de telecomanda IR on-off. dak se poate ceva care sa treaca de la o stare la alta in momentul in care primeste un impuls..multumesc Link to comment
Guest Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 atata iti pot recomanda eu. imcearca kitul de la adelaida(http://www.adelaida.ro) indeplinindu-ti dorintele, are chiar si un releu de 10a/250v uitate acolo nu mio lua in nume de rau, dar incerc sa te ajut cu cat pot Link to comment
Guest danielflorea1985 Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Asi dori o schema daca se poate care sa mearga doar cu un emitator acordat, nu cu orice emitator...oricum multumesc pt link Link to comment
Pasare Dan Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 pOT SA-TI OFER EU O TELECOMANDA CU 2 BUTOANE CODATA, IR, RECEPTOR tsop 1738, SCHEMA , PIC PROGRAMAT (2 MAI EXACT ) RELATIV IEFTINA DISTANT (IN FUNCTIE DE LED EMITATOR , ACTUAL 4-6MS) FOARTE SIGURA, NU SE SUPRAPUN ALTE TELECOMENZI, CONSUM REDUS, CARCASA OPTIMA. Link to comment
Guest danielflorea1985 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 imi dai si un pret...si o schema Link to comment
Pasare Dan Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 nu-i nici un pret - iti dau doar schema emitator - receptor , programele (PIC12F629, PIC16F628) si ti-o faci singur - din pacate nu am timp sa o fac eu. Daca te intereseaza : [email protected] Link to comment
so19so76 Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Si pe mine ma intereseaza o astfel de schema , nu o postezi pe forum? :cry: Link to comment
Guest danielflorea1985 Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 am sa o postez si pe net...dar un pic k mai dureaza, debia am primit numai emitatorul... Link to comment
Pasare Dan Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 vroiam sa modific si receptorul - sa-l fac pentru 2 relee dar nu am timp - mai dureaza - daca se pricepe cineva la microcontrollere PIC - ii dau schema si de receptor - si fragmente de soft care mai trebuiesc finisate - programul se intelege usor ca e plin de comentariiDin pacate lucrez la o firma - si receptorul e de fapt un proiect mai complex pe care nu pot sa-l dau - si trebuie sa-i fac modificarile de rigoare. (plus ca am semnat un contract de confidentialitate si nu am de gand sa platesc despagubiri de minim 5000 E ;).ok - o sa-mi fac ceva timp s-o fac. nu cred ca o sa am timp si sa o testez fizic - dar nu cred ca o sa fie probleme si o sa mearga. Link to comment
EPSICOM Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 este ceva simplu si aici http://www.kemo-electronic.de/pdf/b241/b241.pdf Link to comment
Pasare Dan Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Telecomanda am facut-o eu - si i-am si dat-o pe mail. Are 2 PIC12F629, e testata, comanda un releu on/of plus un buton extern care comanda releul. Daca butonul este apasat mai mult de 4 sec se activeaza/dezactiveaza intrarea de la receptorul infrarosu. Schemele sunt foarte simple, emitatorul are un 78l05, PIC12F629, 3 rez, 1 bc547, un buton, un led emitator ir si un led 3mm de semnalizare. Carcasa se gaseste la connex (vezi telecomanda cu un buton - kit vandut de ei - e aceeasi carcasa).Receptorul - stabilizator, tranzistor pt releu, receptor TSOP1738, pic12F629, 2 led-uri semnalizare, niste rez pentru led-uri si tranzistor, buton, transformator, punte, condensator filtrare - eu zic ca mai simplu de atat nu se putea. Plus - capsula DIP8 pentru integrate ceea ce reduce volumul cablajului. Daca pe cei de la EPSICOM ii intereseaza - le pot da schemele si softul - e doar un hobby pt mine. Link to comment
EPSICOM Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Daca considerati ca schema este utila mai multor electronisti, OK. Inca un PCB ieftin pentru toti. Ar fi bine sa se foloseasca toate porturile pentru iesiri. Cine le vrea OK cine nu NU. Verificat 100+1 ori si acesta ar fi in avantajul tuturor. Link to comment
EPSICOM Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Daca considerati ca schema este utila mai multor electronisti, OK. Inca un PCB ieftin pentru toti. Emisia este OK. Ar fi bine sa se foloseasca la receptie un alt PIC pentru mai multe iesiri. Cine le vrea OK cine nu NU. Verificat 100+1 ori si acesta ar fi in avantajul tuturor. Link to comment
Recommended Posts