Guest microunde Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 La multi ani la toata lumea si scuze pentru ca va stresez.Sint nou pe acest forum,care m-a fostrecomandat de un prieten.As dori daca se poate o schema de incarcator pt.baterii auto.Am ceva expierenta in electronica nu prea multa dar penru mine ma descurc.De aceia va solicit ajutorul pentru ca am auzit ca sinteti foarte buni in domeniu.Daca nu aveti o schema macar un site sau altceva.Va multumesc anticipat si scuze daca nu am postat bine acest subiect Link to comment
gica70 Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 La multi ani la toata lumea si scuze pentru ca va stresez.Sint nou pe acest forum,care m-a fostrecomandat de un prieten.As dori daca se poate o schema de incarcator pt.baterii auto.Am ceva expierenta in electronica nu prea multa dar penru mine ma descurc.De aceia va solicit ajutorul pentru ca am auzit ca sinteti foarte buni in domeniu.Daca nu aveti o schema macar un site sau altceva.Va multumesc anticipat si scuze daca nu am postat bine acest subiectGasiti multe scheme in arhiva revistei Tehniumanilor 80. Arhiva poate fi descarcata gratis. Succes. Link to comment
Dr.L Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Uite aici linkuri de pe forum:viewtopic.php?f=21&t=45121viewtopic.php?f=21&t=28854Posteaza in unul dintre topicurile alea mai departeBafta! Link to comment
satelit Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 In aceasta iarna am observat ca sa descarcat bateria la masina,si as vrea sa construiesc un incarcator de 12V/65A cit mai simplu .Am vazut citeva scheme pe net de redresor auto ,dar majoritatea schemelor e cu tiristori.Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme daca se poate cu tranzistori. Link to comment
miron1947 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 scheme daca se poate cu tranzistori.Puteti opta si pentru un fara tranzistori, cu limitare prin miez, ca la Redac.[attachment=0]REDAC.JPG[/attachment] Link to comment
Dr.L Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Vezi ca exista deja subiecte deschise,poti sa le continui... Link to comment
Sandu_alex_999 Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 In aceasta iarna am observat ca sa descarcat bateria la masina,si as vrea sa construiesc un incarcator de 12V/65A cit mai simplu .Am vazut citeva scheme pe net de redresor auto ,dar majoritatea schemelor e cu tiristori.Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme daca se poate cu tranzistori.Cred ca defapt tu ai observat ca acumulatorul ajunge la sfarsitul vietii lui , nu ca e descarcat. 65A? da ce vrei sa incarci cu asta? Link to comment
gica70 Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Cred ca defapt tu ai observat ca acumulatorul ajunge la sfarsitul vietii lui , nu ca e descarcat. 65A? da ce vrei sa incarci cu asta? Microunde, capacitatea unei baterii de acumulatoare se masoara in Ah. Deci 65 Ah. Link to comment
Sandu_alex_999 Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Incarcarea acumulatorului se face cu 5-10% din capacitatea lui nominala. Nici odata cu 100% Link to comment
fwfw Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 eu chiar azi am terminat de facut pe al meu duce maxim 5 amperi ,am avut un incarcator luat din supermarket ,ordinar si a costat si o groaza de bani ,l-am desfacut si avea un trafo care zicea ca debiteaza 12 amperi ,el masurat debiteaza maxim 5,6 amperi o punte redresoare ordinara si un ampermetru normal ca nu am fost multumit de ce am vazut acolo si am adaptat un modul ,care il face o firma ,este un kit educativ ,care incarca bateria in trei faze si o deconecteza la sfarsitul incarcari ,are protectie la scurt circuit , kitul a costat 50 ron pcb-ul si componentele si le-am montat eu are indicator bargraph cu leduri rosii galbene si verzi. Link to comment
andreigradu Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 De ce nu spui despre ce e vorba, omul a cerut un charger. Este vorba despre firma Epsicom din Craiova, kitul are codul intern EP 0027, numit " Charger Auto " , si pot sa iti spun k doar placa m-a costat 11 lei direct5 la firma respectiva. Cu tot cu piese ai spus tu cat costa. Poate doreste si cel care a pus intrebarea sa-si comande si el kitul cu sau fara piese. www.epsicom.com Link to comment
nicusor1961 Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Daca te intereseaza o schema complet automata cu protectie la curent reglabila si reglaj tensiune iesire , poti construi un redresor dupa schema pe care o atasez aici. Este in comutatie , cu randament mare si putere mica de disipatie pe componentele de putere si destul de usor de realizat. Cu un IRFZ48 (sau 1 buc. MJ15004) poate scoate pana la 5A dar se poate mari curentul multiplicand tranzistorii de putere . In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii ma poti contacta. Protectia cu releu este foarte buna pentru ca actioneaza atunci cand se inverseaza cablurile la bornele acumulatorului sau cand exista un scurt-circuit la iesire. Link to comment
nicusor1961 Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Am facut o greseala in schema, rezistorul de 47K legat la pinul 4 al integratului trebuie conectat la pinul 14, la referinta de 5V. Scuze. Link to comment
Guest mihai_atanasiu Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu un incarcator pentru baterii acid -plumb la 36 V ?este vorba de o bicicleta electrica cu un set de trei baterii de 12 V 12 AH puse inserie; incarcatorul original nu functioneaza; multumesc Link to comment
cristian_draghiescu Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 mihai_atanasiu spune :"ma poate ajuta cineva cu un incarcator pentru baterii acid -plumb la 36 V ?"Ajutor, in ce sens ?Doriti o schema si unele indrumari, sau doriti sa cumparati un incarcator ?S-a incercat repararea celui original si nu s-a reusit ?Daca ne furnizati mai multe amanunte, este posibil sa-l remediati pe cel defect. Link to comment
Recommended Posts