Guest adisor2 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 am o butelie de 20 litri,in ea aer comprimat la 6 atm, am si un aparat pneumatic,care consuma 350 l/min,functionand normal la 6 atm acum,as vrea sa stiu cat timp o sa functioneze aparatul conectat la butelie,si cum se fac calculele,multumesc Link to comment
Guest adisor2 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 kiar nu e nici un expert pe aici? Link to comment
srdjan Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 nu... toti suntem ignoranti Link to comment
remus68 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Intr-o singura secunda, aparatul tau consuma 350/60 = 5,8 litri de aer. Dupa prima secunda, in butelie i-ti mai ramin 14 litri de aer, la ceva mai mult de 4 atmosfere. Si asa mai departe (nu prea multe secunde !) aerul din butelie iese, presiunea mai scade, debitul la fel. Butelia de aer trebuie alimentata dintr-un compresor, care trebuie sa aiba debit suficient pentru alimentarea respectivei scule. Mai multe raspunsuri, vei afla daca vei citi primele capitole din fizica de clasa a X-a (daca a ramas tot aia de acum 30 de ani). Link to comment
Recommended Posts