Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Capture la 16F876


MirceaM

Recommended Posts

Am nevoie sa contorizez timpul (in microsec) cat un semnal digital este in 1. Semnalul este in 1 un interval de timp care se situeaza in range-ul 1500 microsec - 5 sec. Pentru asta am folosit numai TMR0 pt care am facut aranjamentul sa faca overflow la 4096 microsec si am intrerupere doar la TMR0 overflow. Retindnd intr-o variabila de cate ori octetul de la adresa 0x01 s-a dat peste cap si considerand ca acest octet se incrementeaza cu 1 la fiecare 16 microsec (4096/256), in combinatie cu faptul ca semnalul intra pe PORTB.7 (intrerupere) - am rezolvat cazul. Sigur ca a trebuit sa ma multumesc, sa admit faptul ca timpul dorit nu poate avea orice valoare ci doar din 16 in 16 microsec.Dar intrebarea este despre modul "capture". As putea sa fac aceeasi treaba in mod mai simplu (mai eficient?) utilizand acest mod? Cum? Este vorba de 16F876 la 16 MHz. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Domnu' cercetator stintific principal !

Va rag sa cititzi cu toata increderea data sheet-ul lui PIC16F876 ! Acolo ve-ti gasii toate informatiile necesare !

 

Don Mario

L-am citit si il mai citesc. Pana una, alta, am intrebat si aici, pe forum.

 

Acolo ve-ti gasii toate informatiile necesare !

Ai dreptate.

L-e vo-i gasii.

Sau le v-oi gasiii! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Modulul Capture poate fi setat sa salveze valoarea din TIMER1 la o tranzitie a semnalului de intrare. In plus poate sa genereze o intrerupere la fiecare tranzitie.Pentru aplicatia ta: La prima tranzitie resetezi TIMER1 iar la a doua citesti valoarea din bufferul de captura.Cu oscilator de 16MHz poti obtine o rezolutie de pana la 250ns.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines